İngiliz parlamentosunda sığınmacıları aşağılayan poster

İngiliz parlamentosunda sığınmacıları aşağılayan poster

İngiliz parlamentosunda yaşlı bir sığınmacının fotoğrafının altında "Sadece 3 sterlin vererek bu 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu bir hafta giydirip doyurabilirsiniz" yazılı poster tepki çekti.

 

İngiliz parlamentosunda yaşlı bir sığınmacının fotoğrafının altında "Sadece 3 sterlin vererek bu 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu bir hafta giydirip doyurabilirsiniz" yazılı poster tepki çekti

İngiliz parlamentosunda ülkenin Calais kampından kabul ettiği çocuk sığınmacılarla alay eden poster bulundu.

Parlamentonun ortak kullanılan bir mutfağın duvarına yapıştırılan ve yaşlı bir sığınmacının fotoğrafının altında "Sadece 3 sterlin vererek bu 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu bir hafta giydirip doyurabilirsiniz." yazılı poster tepki çekti.

"Bu, yabancı düşmanlığıdır"

Posteri Twitter hesabında paylaşan İşçi Partili milletvekili Chi Onwurah, "Bence bu Suriyeli sığınmacıları şeytanlaştırıyor ve insanlık dışına itiyor. Bu, yabancı düşmanlığıdır." ifadelerini kullandı.

İşçi Partisinin gölge kabinesinde Sanayi Stratejisi Bakanı da olan Onwurah, posterin Suriyeli sığınmacıların “yalancı” olduğunu ima ettiğini belirterek, "Böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağından emin olmak ve bunun kabul edilemez olduğunu açıkça göstermek istiyorum." diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum