İngiliz Parlamentosu Filistin'in tanınmasını oylayacak

İngiliz Parlamentosu Filistin'in tanınmasını oylayacak

İngiliz Parlamentosu'nun bu ay, Filistin devletinin tanınmasına ilişkin hazırlanan önergeyi oylaması bekleniyor

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası 13 Ekim'de, "Hükümetin Filistin devletini tanımasına" ilişkin önergeyi görüşmek üzere bir araya gelecek. Yaklaşık 6 saat sürmesi öngörülen görüşmelerde, Ortadoğu sorununun geleceği masaya yatırılacak. 
 
Muhalefetteki İşçi Partisi'nin Filistin'in Dostları Grubu Başkanı Grahame Morris tarafından hazırlanan önergenin, aynı gün içerisinde oylanması bekleniyor.
 
Birleşik Krallık'ta devletleri parlamento değil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun bağlayıcılığı olmayacak. Ancak sonuç Filistin'in tanınması yönünde çıkarsa bu parlamentonun iradesini yansıtacak ve hükümeti Filistin'in tanınması için zorlayacak. 
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın İnanç ve Toplumlardan Sorumlu Bakanı Barones Warsi, bu yaz hükümetin Gazze politikasından dolayı görevinden istifa etmişti. Muhalefetteki İşçi Partisi ise geçmişte, Filistin'in bağımsız bir ülke olarak tanınmasını destekleyeceğini bildirmişti. 
 
İsveç, bu hafta Filistin'i tanıma kararı almış, böylece Avrupa Birliği üyesiyken Filistin'i tanıyan ilk ülke olmuştu. 130'dan fazla ülke Filistin'i bağımsız bir ülke olarak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.