İngiliz ortaokulu Müslüman öğretmeni konuşturmadı

İngiliz ortaokulu Müslüman öğretmeni konuşturmadı

İngiltere'nin Bristol kentinde bulunan bir ortaokul öğretmeni, öğrencilerine İslamiyet'i tanıtmak için bölgedeki bir Müslüman kadını konuşma yapması için okula davet etmişti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Müslüman kadının ortaokul öğrencilerine yapacağı ziyarette hem öğrencilerin bir Müslümanı yakından tanıma fırsatı oluşturulacak, hem de velilerin İslam karşısındaki ön yargılarını kırmasında bir adım atılacaktı. Fakat okul yönetimi, öğretmenin yaptığı bu projeyi iptal etti.

İptale sebep olarak gelen tehditlerin fazlalığı gösterildi. Bristol okul müdürü Susan Moreau, öğretmenin bu planının duyulmasının ardından okulun sayısız tehdit mektupları ve tehdit e-postaları aldığını iddia ettiğini ve güvenlik endişesi nedeniyle projenin iptal edildiğini bildirdi.

Fakat Polisin açıklamaları ise olaya şüphe bulaştırdı. Bristol Polisi, yaptığı incelemelerde herhangi bir tehdit bulamadıklarını, okul yönetiminin bu tehdit iddialarını neye dayandırdıklarını bilmediklerini söyledi.

Polisin bu açıklamasının ardından okul müdürü de tavır değiştirdi. Müdür Moreau, etkinliği iptal ettiğini ancak çeşitli dinler üzerine bir panel tartışması yapmayı umduğunu söyledi. Bu da bölge Müslümanlarını sinirlendirdi. Müslümanlar, Moreau'dan acil açıklama bekliyor.

Time'ın haberine göre olaya karşı ilk kınama Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR)'den geldi. CAIR, bu tür hareketlerin İslamofobi'ye hizmet edeceğini ve Müslüman düşmanlarının cesaretini arttıracağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum