İngiliz hapishanelerinde siyahiler ve Müslümanlar için alarm veriliyor

İngiliz hapishanelerinde siyahiler ve Müslümanlar için alarm veriliyor

Irk eşitliği thinktank, Runnymede Trust ve Greenwich Üniversitesi bünyesinde İngiltere'de bulunan Hapishanelerde yapılan araştırmanın sonuçları yayınlandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin önemli üç kuruluşunun yaptığı araştırmanın sonuçları yayınladı. Buna göre İngiltere'de bulunan hapishanelerdeki siyahiler ve Müslümanlar büyük bir ırk ayrımcılığı ile karşı karşıya. Bu da büyük felaketlerin eşiğinde olunduğu anlamına geliyor.

Kuruluşun İngiltere genelindeki hapishanelerde kalan 340 mahkum üzerinde yaptığı araştırmaya göre Müslümanlar en çok ırk ayrımcılığına uğrayan kesim. Mahkumlar bu ayrımcılık nedeniyle hayati tehlike ile karşı karşıya.

Düşünce kuruluşlarının yayınladığı rapora göre;

● Siyah veya Müslüman, tutsakların beyaz tutsaklara kıyasla hapishanede saldırıya uğrama ihtimali çok yüksek.
● Beyaz tutsakların yüzde 21'i ölümcül tehlike atlatmışken, Müslüman ülkelerden gelen mahkumların yüzde 40'ı bu tecrübeyi yaşamış.
● Müslüman mahkumların neredeyse üçte biri (yüzde 29) hapishane işine ya da eğitim kurslarına katılamıyorlar, bunun en önemli nedeni ise ayrımcılığa maruz kalmaları.
● Müslüman hapishane nüfusu 2002'den bu yana ikiye katlanıyor. Bu da İngiltere'de hapishane dışında da Irk ayrımcılığı yapıldığını gösteriyor.

Voice-Online'ın haberine göre İngiltere hükümeti de bu tehlikenin farkında. Bu nedenle hapishanedeki güvenlik önlemlerini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor. Düşünce kuruluşları ise ırk ayrımcılığının hapishanelerden önce sosyal hayatta çözülmesinden yana.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.