İngiliz akademisyenler 'Müslüman Gençlik' kitabı yazdı

İngiliz akademisyenler 'Müslüman Gençlik' kitabı yazdı

İngiliz üniversitelerinin akademisyenleri Müslüman ülkelerdeki gençlerin durumu hakkında kitap yazdı

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İngiltere'nin ünlü üniversitelerinden olan St.Mary Üniversitesi ve  Sussex Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi olan Dr Kathleen Fincham'ın, Prof. Mairend Dunne, Dr Naureen Durrani ve Dr Barbara Crossouard'ın birlikte hazırladıkları ve Müslüman ülkelerdeki gençliğe dair araştırmaların yer aldığı akademik çalışmaların kitabı yayınlandı. 

Kitabın ismi ise 'Müslüman Gençlerin Kimlikleri'. Yeni dağıtılan kitabın içeriği hakkında tam olarak bilgi sahibi olunmamasından ötürü Müslümanlar tarafından kitaba dair henüz bir açıklama gelmiş değil.

Kitabın iddiası ise Müslüman gençlerin toplumsal cinsiyeti, görüşleri, yaşamları ve ulusal kimlikleri hakkında derin araştırmaların sonucunu içerdiği. Araştırmacılar, Pakistan, Senegal, Nijerya ve Lübnan'da Müslüman gençler üzerine uzun çalışmalar yaptıklarını iddia ediyor.

Araştırmacılar, Müslüman gençlerin ideolojik rahatsızlıklarına geniş bir mercek tuttuklarını söylüyor. Yine iddia ettiklerine göre en önemli bulgu ise Müslüman gençlerin kimlik oluşumunda 'aidiyet' duygusu belirleyici oluyor.

St.Mary's'in resmi sitesinden alınan bilgilere göre kitabı okuyan uzmanlar kitabı beğendiklerini söylüyor. Onlara göre bu kitap Ortadoğu araştırmaları yapan akademik kurumların derslerinde yerini alacak. Yine UNESCO Başkanı Dr. Jordan Naidoo, kitabı müfredat, ölçüm ve göstergeler yönünden takdir ediyor. Naidoo'ya göre kitap Müslüman gençler konusunda yapılmış ilk ciddi akademik araştırma.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum