İneklerden sonra sıra tavuklarda!

İneklerden sonra sıra tavuklarda!

Bolu'da kurulacak günlük 30 ton gübre bertaraf kapasiteli Tavuk Gübresi İşleme ve Yenilenebilir Enerji Üretimi Tesisi'nde elektrik üretilecek.

Alınan bilgiye göre, AK Piliç Tic. Ltd. Şti, Bolu'nun merkez ilçesinde 900 bin liralık yatırımla Tavuk Gübresi İşleme ve Yenilenebilir Enerji Üretimi Tesisi kurmak için yatırım sürecini başlattı.
 
Elektriksel kurulu gücü 30 kilovat olacak tesisin gübre bertaraf kapasitesi günlük 30 tonu bulacak. Biyoçar üretiminin ise günlük yaklaşık 4-5 ton olması planlanıyor.​
 
Proje kapsamında kümeslerden temin edilecek gübre ve altlık, atmosferden izole olacak şekilde kapatılmış gübre stok sahasına alınacak. Bu saha, dört tarafı ve üstü kapalı olduğundan dışarıya koku çıkışı olmayacak. Bu kısımda sistemin üç günlük bertaraf kapasitesi kadar gübre ve altlık malzemesi stoklanacak. 
 
Stoklanan gübre ve altlıklar atmosferden tamamen izole taşıma sistemleri vasıtasıyla piroliz reaktörüne aktarılacak. Piroliz reaktörü girişindeki özel dizayn sızdırmazlık sistemi sayesinde reaktör içerisine havanın girmesi engelleneceği gibi reaktör içerisinden de herhangi bir şekilde gaz çıkışı söz konusu olmayacak. 
 
Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte önemli bir çevre sorunu olan tavuk gübrelerinin yararlı bir şekilde bertarafı sağlanacak ve yenilenebilir enerji üretimi gerçekleşecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.