İncir'de hasat zamanı

İncir'de hasat zamanı

Aydın’da ilk taze incirin hasadına yapıldı.

Aydın Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürlüğü incir bahçesinde bulunan incir ağaçlarından yılın ilk meyveleri toplandı. Hasadı yapılan taze incirler marketlerde ve pazarlardaki yerini çok yakında alacak.

Yılın ilk taze incirinin hasadını gerçekleştirdiklerini belirten Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürü Selim Arpaci, “Bu yıl ilk incir ürünlerimiz çıktı. Önce döllenmesi zorunlu olmayan siyah orak çeşidimiz bu günden itibaren sofralarımızda olacak. Bundan böyle kasım ayının on beşine kadar sofralarımızda taze incir tüketebileceğiz. Taze incir sevenlerin bundan böyle yaklaşık beş ay, beş bucuk ay taze incir var diyebiliriz. Haziranın ortalarında bölgelere göre değişmekle birlikte taze incir tüketicilere ulaşabilmektedir” dedi.

Siyah orak incir çeşidinin fiyatının yüksek olduğunu söyleyen Ziraat Yüksek Mühendisi Birgül Ertan ise, “Haziranın ilk iki haftası içerisinde hasat edilen siyah orak çeşidimiz erkenci çeşitlerden ve şu aşamada pazar değeri en yüksek çeşitlerden. Çünkü bu dönemde hiçbir yerde incir yok. İhracat açısından pazar açısından çok şanslı. Yılda iki ürün vermesi dolayısıyla verimli bir çeşit. İkinci ürün de normal diğer çeşitler gibi ağustos başında olgunlaşıyor. Verimliliği güzel, kaliteli bir çeşit. Tüketici tercihlerine bağlı olarak şeker oranı daha düşük. Avrupa ülkelerinin tercih edebileceği bir çeşit” ifadelerini kullandı.

Taze incir sabahın erken saatinde toplanılıp ve dalından koparılırken, sapıyla birlikte koparılmasına dikkat ediliyor. Sapıyla koparılan incirler daha uzun süre bozulmuyor. Haziran ayının başında ilk meyvesini veren incir ağaçları, kasım ayının sonuna kadar soframızda taze incir tüketebileceğiz.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.