İncir Araştırma Yılda 20 Bin İncir Fidanı Üretiyor

İncir Araştırma Yılda 20 Bin İncir Fidanı Üretiyor

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, incir fidanlarının hava şartlarından etkilenmemesi için özel önlem aldı.

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, incir fidanlarının hava şartlarından etkilenmemesi için özel önlem aldı. Aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için incir fidanlarında tüplü fidan üretimine geçildi. 
 
Türkiye’nin incir üretim merkezi olan Aydın’da, standart 12 çeşit incir fidanında yılda 20 bin incir fidanı üretimi yapılıyor. Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde üretilen bu fidanlarla üreticilerin ve firmaların fidan ihtiyacı karşılanıyor. Dağlarından, yağ ovalarından bal akan Aydın’da, incir üretimi için özel önlemler alınmaya başlandığını belirten Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Zir. Yük. Müh. Selim Arpacı, “Aydın bölgesinde üretilen, ülkemizde ve dünyanın kuru incir üretiminin hemen hemen tamamını karşılayan Aydın bölgesinde incir fidanlarını korumaya aldık. Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü olarak, mevsim normalinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve zamansız Yağan yağmurlar kısacası iklimdeki değişiklikler nedeni ile incir fidanlarında yeni bir üretim şekline geçtik. Tüplü fidan üretimi sayesinde incire zararlı nematot maddesi topraktan bulaşıyor. Bunu engellemek için fidanların bulunduğu yere beton döküp sıcaktan da etkilenmemesi için briketlerle fidanları korumaya aldık. Damlama su sistemi ile de düzenli sulama yapıyoruz. Bu sayede hava şartlarından fidanlar etkilenmiyor.’’ dedi.
 
Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Zir. Yük. Müh. Selim Arpacı, kasım ayından itibaren fidanları incircilere satışa sunmaya başlayacaklarını söyledi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.