İnançsız alanda üretilen ürün: Merinos Halı

Adamın ismine soy ismine bir bakın; İbrahim Erdemoğlu. İbrahim diyarı Urfa’nın yakınında bir şehirde Gaziantep mukim bu şahıs; öyle sıradan biri de değil, 1 milyon 500 metre kare fabrika alanı var, bunun 240 bin metre karesi kapalı alan. Önemli adam Erdemoğlu!

Fabrikasında 2 bin kişi çalışıyor. Bu kadar geniş alanda işçilerin küçük bir isteğini yerine getirip de küçük bir yer bulamıyor; mescit. Denir ya, yenim dar, yerim dar, bununkisi de öyle bir şey olsa gerek; İbrahim’in içinde erdeme dair küçük bir yer yok, her ne kadar erdemlinin oğlu olsa da!

Bununla da yetinmiyor İbrahim; Cuma namazına bile müsaade etmiyor. Kamusal alan olur da Erdemoğlu’nun alanı olmaz mı; yasak. Hızını alamıyor fetva bile veriyor; “çalışmak en büyük ibadettir”

Adamın alanı geniş olunca atışı da büyük oluyor. Sorsanız ya babam hocadır der, ya dedem. Adam mürekkep de yalamış herhalde – belki de mürekkep bidonu üstüne düştü – iri iri konuşuyor, Beyaz Hoca arkadaşı olmasın!

Ne cevherler var şu memlekette; İş verimini bütün verimlerin üstünde gelir!. Şöyle buyurmuş üstün zat; “ibadetler kesinlikle işletme dışında olur. İşletme bir ibadethane değildir. İşletmede inanç olmaz, işletmede iş yapılır.”

Şu 1 milyon 500 bin metre kare alan inançsızlık alanı mı? O alana inançlılar giremez mi; girişte inançtan sterile eden bir galoş mu giydiriliyor?

O zaman inançlılar da şöyle düşünür; inancın giremediği bir alanda üretilen bir ürünü neden alayım? Muadili bir üretim varsa niye onu tercih etmeyeyim? İbrahim Efendi alanını inançsızlaştırıyorsa inanlar da onu zihin ve tercih alanının dışına çıkarır.

Erdemoğlu çalıştırdığı işçilerin kalbine de hükmetmek istiyor herhalde; yeni ve yeri geniş de kafası dar, kalbi kara. Kararı hiç de saygın değil, saygınlığın ötesinde “ötekileştirme” ve baskı.

Erdemoğlu Holdingin sahibi İbrahim Erdemoğlu, iyi misin? Kendini uçan halı da mı sanıyorsun, senin o Merinos halın sadece milyon karelik alanında uçar. Aklın “çalışmak en büyük ibadettir” diyecek kadar uçarı anlaşılan; o halıdan düşmeye gör tutunacak bir iplik bile bulamazsın.

Sen alanını inançlılardan arındırıyorsan inançlılar da senin Merinos halını tercih listesinden arındıracaktırlar. Etki tepki meselesi; sen halında uça dur, kelebekler kanatlanmaya başladı bile.

Aynı şey bütün alanlarda yaşayan İbrahim Erdemoğlu’lar için de geçerli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum