İnadına 1000 TIR

İnadına 1000 TIR

Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'larının 'El Kaide'ye silah gönderiliyor' şeklinde komployla karşılaşması üzerine İHH, inadına bin TIR yardım toplamak için kampanya başlattı.

İHH'nın Ankara'dan gönderdiği yardım TIR'larından 3'ü Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaştı. Yardımlar tasnif edildikten sonra Suriye'nin iç bölgelerine gönderilecek

Kirli bir komploya maruz kalan İnsani Yardım Vakfı (İHH), 'İnadına bin TIR daha' diye yeni bir kampanya başlatma kararı aldı. Suriye'deki savaş başladığından beri 130 milyon TL'den fazla yardım gönderen İHH'yı karalamak için Hatay'da 'İHH'ya ait olduğu belirtilen bir yardım TIR'ında silah ve mühimmat var' yalanı Radikal gazetesi üzerinden servis edilmişti. Bu haberlerin asılsız olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

BİZE TUZAK KURUYORLAR

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 'Böyle komplonun olabileceğini biz daha önceden söylemiştik. Ortaya çıktı. Bundan sonra da bekliyoruz. Tuzak kuruyorlar. Bütün illerde bizimle çalışan dernekleri uyardık. Çünkü El-Kaide dosyası hazırlamak istiyorlar. Bunu yaparken de İsrail namazda niyazda olan insanları kullanıyor. Üzücü olan bu' dedi. Yıldırım, Sarai Sierra cinayetini işleyen Laz Ziya'nın Suriye'de yakalanmasında da yardımcı olduklarını, kaçırılan gazeteciler için de devreye girdiklerini hatırlatarak, bu girişimleri gerekçe göstererek kendilerinin bu dosyanın içine sokulmak istendiğini söyledi.

BUGÜN TIR'LAR ÇIKIŞ YAPACAK

Suriye'ye yardımların 130 milyonu TL geçtiğini vurgulayan Yıldırım, 'Çocuk ayakkabısı, giyecek, yiyecek, battaniye, çadırlar. Binden fazla TIR gönderdik. Bu vesile ile yeni hamle başlatacağız. İnadına bin TIR daha bir kampanya başlatacağız. Suriyeli kadın ve çocuklara yardım edeceğiz. Bugünden (yarından) itibaren bütün illerden tırlar çıkacak. Suriye'ye göndereceğiz' diye konuştu.

Yardımlar Reyhanlı'ya ulaştı

Hatay'ın Rehyanlı ilçesine ulaşan yardım malzemeleri Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'ndan Rakka, Haseki ve Deyrozor gibi bölgelerdeki Suriyelilere teslim edilecek

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.