İmamlara 'Mescid-i Aksa' eğitimi

İmamlara 'Mescid-i Aksa' eğitimi

İsrail'in yıllardır baskı ve şiddet uyguladığı Mescid-i Aksa için Türkiye, imamları kapsayacak eğitim seferberliği başlatıyor.

Kudüs konusu, Kudüs Enstitüsü yetkilileri tarafından müezzin ve imamlara detaylı anlatılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Uluslararası Kudüs Enstitüsü'nün Yemen, Ürdün, Sudan ve Lübnan Yönetim Kurulu Başkanları Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın maruz kaldığı tehlikelere çözüm yolu bulabilmek için hafta içinde bir araya geldi. Kudüs hakkında dünya kamuoyunda farkındalık oluşturulması, eğitim faaliyetleri, camilerde Kudüs hutbesi okutulması ve uluslararası Kudüs konferansları düzenlenmesi gibi konuların yer aldığı basına kapalı toplantıda önemli konulara değinildi.

ÜMMETİN EN BÜYÜK YARASI KUDÜS

Kudüs-ü Şerif 'İmdat' diye çağırıyorsa her Müslüman'ın o sese kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kudüs'ün Ümmetin en büyük yarası olduğunu ve bu yarayı sarmanın her müminin üzerine vacip olduğunu belirtti.

'MESCİD-İ AKSA' KONUSU BİLENLERDEN ÖĞRENİLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydeden Görmez, eğitimlerinde sık sık Kudüs konusunu işlediklerini söyledi.  Görmez, “Türkiye'de 85 bin camimiz var. Kur'an kurslarımızdaki görevlilerimizle birlikte 140 bin personelimiz var. Her bir personelimiz Kudüs konusunda olan bitenden her zaman haberdar olamayabiliyor. Zaman zaman bu konuları gelip anlatmanız çok faydalı olacaktır“ dedi.

HUTBE VE VAAZLARDA KUDÜS KONUSUNU CANLI TUTUYORUZ

Hutbe ve vaazlarda Kudüs konusunu sık sık işlediklerinin altını çizen Görmez, “Leylet'ül İsra ve Mi'racı biz bütün İslam ülkelerinden farklı kutluyoruz. Biz onu büyük bir Sünnet'i Hasene olarak görüyoruz. O haftalarda okunan hutbelerimiz Kudüs'le ilgilidir” şeklinde konuştu. 

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.