İmamlar, yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkıyor

İmamlar, yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkıyor

“Cami Gölgesinde Bir Yetim ve Öksüz” projesiyle yetim ve öksüzler, yaşadıkları acı ve hüznü, imamların desteğiyle aşmaya çalışıyor. Çankırı Müftüsü Türk, “Yüce dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, koruyup gözetmeyi, adaletli davranmayı emretmiştir” dedi.

“Cami Gölgesinde Bir Yetim ve Öksüz” projesiyle yetim ve öksüzler, yaşadıkları acı ve hüznü, kentte görevli imamların desteğiyle aşmaya çalışıyor. Valilik öncülüğünde, müftülüğün koordinesiyle başlatılan proje doğrultusunda kentte 18 cami görevlisi, tespit edilen 53 yetim ve öksüzle gönül köprüsü kurmayı amaçlıyor.

İmamlar, yetim ve öksüz çocukları kaldıkları evlerde ziyaret ederek, sorun ve ihtiyaçlarını dinliyor, maddi-manevi destek veriyor. Çankırı Müftüsü Arslan Türk, yaptığı açıklamada, imamların yetim ve öksüzlere sahip çıktığını söyledi.

Ellerinden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Türk, “Yüce dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, koruyup gözetmeyi,  adaletli davranmayı emretmiştir. Bir yetim olan Peygamber Efendimiz de yetimlerin başının okşanmasının ayrı sevabı olduğunu buyurmuştur” diye konuştu. Türk, yetim ve öksüz çocukların yanı sıra darda kalmışlara yardım etmenin her din görevlisinin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Biz hem camide imamız hem düğünde, mevlitte, cenazede hep halkın içindeyiz. Bu projeler halkımızla bağlarımızı daha da güçlendirecek. 6 ayda bir her görevli yaptığı çalışmayla ilgili rapor getirecek ve yıl sonunda çalışmaları gözden geçireceğiz. Eksikliklerimiz ve aksaklıklarımız var ise gidererek daha güzel şekillerde projeyi devam ettireceğiz.”

YETİM EVLERİNE ZİYARET

Mehmet Sait Kılıç, Fatih Mahallesi’nde görev yapan imamlarla yetimlerin bulunduğu aileleri ziyaret ettiklerini belirtti. Kılıç, bir yıl önce vefat eden Alparslan Çubuk’un oğulları Bayram Esat (11), Berkay Muhammed (5) ve Beret Fethullah’ı (5) bakımlarını üstlenen dedeleri Bayram Çubuk’un evinde ziyaret ettiklerini vurgulayarak, onlara maddi ve manevi destek vereceklerini anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı kitapları hediye ettiklerini aktaran Kılıç, Fatih Camisi imamı Musa Asıltürk ve müezzini Mehmet Korkmaz’ın yetimlerle ilgileneceğini kaydetti.     

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.