İmamlar sosyal medyadaki yalan haberlerin peşine düştü

İmamlar sosyal medyadaki yalan haberlerin peşine düştü

Bir grup imam, sosyal medya üzerinden Müslümanlara atılan iftiraları böyle bozuyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan Batı Bengal'de bulunan Nakhoda Camii'ne bağlı bir grup imam, Facebook'ta açtıkları bir sayfa ile Hindistanlılara Müslümanlar ile ilgili yazılan yalan haberleri ifşa edip, doğrusunu gösteriyor. Sayfadaki üyeler ile haber alma konusunda koordineli çalışan imamlar, haberin doğrusunu öğrendikleri an takipçilerini bilgilendiriyor.

Nakhoda Camii'nin imamlarından Shafique Qasmi'nin başlattığı proje büyük ilgi görüyor. Qasmi, Facebook'ta açtıkları sayfa ile ilgili; "Sanal dünyada barış, uyum ve kardeşliği destekleyen bir fiil ya da felsefe açısından iyi bir şey varsa, bunu başkalarıyla paylaşıyorum. Herhangi bir yanlış bilgi veya haber görürsem de doğrusunu bulup takipçilerimi bilgilendiriyorum" ifadelerini kullanıyor.

Caminin bir diğer imamı Syed Meher Abbas Rizvi, sosyal medyanın barış ve kardeşlik mesajını yaymak için iyi bir platform olduğunu düşünüyor. Rizvi de Qasmi gibi yalan haberlere karşı savaş açmış durumda. Amaçlarının Hindistan'daki Müslümanlar ile ilgili yalan haber yaparak onların güvenliğini tehlikeye atanlara fırsat vermemek olduğunu söyleyen Rizvi, bu nedenle Facebook grubu üzerinde uzun süren çalışmalar yaptıklarını bildiriyor.

Times of İndia'nın haberine göre Bengal İmamlar Birliği'nden Muhammed Yahya da projeyi olumlu karşıladı ve destekliyor. Yeni dünyada sosyal medyanın gücüne dikkat çeken Yahya, sosyal medyadaki Müslüman algısının da bu tür projeler ile düzeleceğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.