İmamlar Kitap Okuyor

İmamlar Kitap Okuyor

Burdur İl Müftülüğünün başlattığı 'Din Görevlileri Kitap Okuyor' projesiyle imamlar artık daha donanımlı.

Projenin startı 13.02.2014 Perşembe günü İl Müftülüğü Toplantı salonunda verildi. Projenin amacıyla ilgili açıklama yapan İl Müftüsü Osman Artan "Okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Bizler ilk emri "Oku" olan bir dinin mensuplarıyız. Bu emri doğru anlayan sahabe efendilerimiz ve ecdat okumaya ve ilme büyük değer vermişler, ilim elde etmek için yolculuklar yapmış ve türlü sıkıntılara katlanmışlardır. Bunun neticesinde müstesna eserler meydana getirdiler.

Günümüzde ise maalesef bizler türlü sıkıntılarla yazılan bu eserleri okumaktan bile aciziz. Okuma oranlarına bakıldığında üzülerek görüyoruz ki ülkemiz gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Gelişmiş ülke toplumları, sahip oldukları bilgilerin birçoğunu okumayla edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Günümüzde birçok kimse, okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğunlukla yararsız işlere harcamaktadırlar. Yüce dinimiz İslam ise cehalete karşı savaş açmıştır.''dedi Müftü ARTAN; "İslam'ın en büyük düşmanı cehalettir." diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Maalesef televizyon ve bilgisayar toplumumuzu esir almış durumda. Bu esaretten kurtulmak için Burdur İl Müftülüğü olarak hazırladığımız bu projeyle işe Din Görevlilerimizden başlayarak toplumumuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Her hafta Perşembe günleri görevlilerimizle bir araya gelerek kendimize kitap okuma saati belirledik. Bu saatte görevlilerimiz yanlarında getirmiş oldukları kitapları okuyorlar. Bunun yanı sıra Müftü Yardımcılarımız ve vaizlerimiz tarafından görevlilere Tefsir ve Hadis dersleri yapılacak. İnşaallah görevlilerimiz başlangıç olur ve kitap okuma alışkanlığı tüm toplumda yaygınlaşır."

 Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Din Görevlileri, bu projeyi görev yaptıkları camilerde ve evlerinde uygulayarak kitap okumayı alışkanlık haline getirmeyi amaçladıklarını beyan ettiler.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.