İmamın anlattıklarından etkilenip Müslüman oldu

İmamın anlattıklarından etkilenip Müslüman oldu

Moldova'dan Türkiye'ye gelerek evlenen 19 yaşındaki Valera Saranai, merak edip gittiği camide imamın anlattıklarından etkilenerek Müslümanlığı seçti.

 Müslümanlığı seçtikten sonra Bağcılar'da Medicine Hospital’da ücretsiz sünnet olan ve Volkan ismini alan Saranai, din görevlileri eşliğinde Kelime-i Şahadet getirdi.

Saranai, Medicine Hospital’da yaptığı açıklamada 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve çeşitli işlerde çalıştığını söyledi. Türkler ile tanışmaya, kaynaşmaya başladıktan sonra Müslümanlığa merak saldığını ve zaman zaman camiye gittiği dile getiren Saranai, Müslümanlık ile ilgili çeşitli konularda merakının uyanmaya başladığını aktardı. Cami imamının kendisine İslam'ı anlattığını aktaran Saranai, bu konular üzerinde her geçen gün daha fazla düşünmeye başladığını ifade etti. Saranai, "Hristiyanlık'ta çoğu şey değişmiş. İncil'i değiştirmişler, birçok şey aslından farklı. Kur'an-ı Kerim değişmemiş ve özünü koruyarak bugünlere kadar gelmiş. İslamiyet'in doğuşundan bugüne herhangi bir tahrife uğramamış." diye konuştu.

Müslüman olmaya karar verdikten sonra bu konuyu ilk olarak ailesine açtığını belirten Saranai, sünnet olmadan önce de mahalledeki arkadaşlarının kendisine sürekli şaka yaptığını anlattı. Hristiyanken kiliseye çok gitmediğini söyleyen Saranai, "Türkiye'ye geldikten sonra hiç gitmemeye başladım. Müslüman olmaya cami imamının bana anlattıkları sonrası karar verdim ve bu kararı aileme açıkladım. Onlar da sevinçle karşıladı. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Elhamdülillah Müslümanım. Allah herkese bu duyguları, Müslümanlığı nasip etsin. İyileştikten sonra namaz kılmaya da başlayacağım." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.