İmamdan öğrencilere dershane hizmeti

İmamdan öğrencilere dershane hizmeti

Muş’un Varto ilçesindeki Hz. Ömer Camii’nde görevli imam Ertuğrul Kertil, camilerin aynı zamanda “ilim yuvası” olduğu düşüncesiyle, maddi imkânları kısıtlı öğrencilere yönelik sınavlara hazırlık kursu başlattı.

Muş’un Varto ilçesindeki Hz. Ömer Camii’nde görevli imam Ertuğrul Kertil, maddi imkânları kısıtlı olduğu için dersaneye gidemeyen öğrencilere yönelik sınavlara hazırlık kursu başlattı. Günün belirli saatlerinde camiye gelen öğrencilere Türkçe, Matematik, Coğrafya ve Tarih konularında ders veren Kertil, camilerin ibadet dışında “ilim yuvası” olduğunu gözler önüne serdi. Maddi imkânsızlık yaşayan ve ilçede dersaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilerin dezavantajlı durumunu ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı kursta 70 öğrenciye ders veren Kertil, en büyük hayalinin öğrencilerin sınavları kazanarak istedikleri bölümlere yerleşmesi olduğunu anlattı.

Kertil, camide derslerin yanı sıra öğrencilerin başarısını artırmak için yarışma ve çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini söyledi. Sınavlara hazırlık kursu veriyoruz.

Varto’da 4 yıldır görev yaptığını belirten Kertil, şöyle konuştu:
“Bu sürede birçok etkinlik yaptık. Dört yıldır sabah 8’den akşam 10’a kadar, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine ve mezunlara sınavlara hazırlık kursu veriyoruz. Camimize ait bilgisayardan testler ve deneme sınavları hazırlayarak öğrencilerimizle çözüyoruz. Camiler yalnızca namaz kılma yeri değil, aynı zamanda bir ilim yuvasıdır. Buradan tüm meslektaşlarıma da sesleniyorum. Bulundukları görev yerlerinde çocuklara sahip çıksınlar, onların eğitimlerini takip etsinler. Çocuklar, sevgiye, şefkate, ilgiye ve umuda muhtaç. Gösterdiğimiz şefkat ve ilgi onların camiyi daha çok sevmesini sağlayacak.” Öğrenciler arasında yarışma düzenleyerek birinci olanları ödüllendirdiklerini ve motivasyonlarını artırmaya çalıştıklarını aktaran Kertil, aynı zamanda piknik, halı saha maçı gibi etkinliklerle de öğrencilerin sosyal yaşamlarına katkı sunduklarını ifade etti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.