İmam Şafii Camii ibadete açıldı

İmam Şafii Camii ibadete açıldı

Esenyurt İncirtep'de yapımı tamamlanan İmam Şafii Camii, dualarla ibadete açıldı.

Esenyurt Belediyesi tarafından yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen İmam Şafii Camii, içerisinde imam lojmanı, şadırvan ve abdesthane bulundurduğu ve caminin yaklaşık 750 kişiye hizmet vereceği belirtildi.

Caminin açılışına; AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Kadıoğlu, mescit ve camilerle birlikte yaklaşık 50 açılış yaptıklarını söyledi. Kadıoğlu, 'Şuana kadar yapılanlarda ihtiyacı görmüyor daha fazla camiye ihtiyacımız var. Bunun yanında okullara da ihtiyacımız var. Bir yandan okul, bir yandan cami, bir yandan da kuran kursu yapmaya çalışıyoruz. Kur'an kursları da camileri içinde yer alacak. Dolayısıyla vatandaşımızın dini manevi dünyasına hizmet etmek istiyoruz. Sadece yol yapmak park yapmak bunlar yetmiyor. Her türlü ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Bu cami çok önemli halkımızın imece usulü üç beş kuruş toplanan para ile yıllar süren bir camii yaptırması onur kırıcı oluyor.' dedi.

Camide hayır toplarken yanlış bir algı oluşabileceğini hatırlatan Kadıoğlu, "Böyle olunca insanlara gelip camide namaz kıl hadi sonra para ver gibi bir algı oluşuyor. Tabi hayır kapısını kapatmamak lazım ama durumu devletimizin aşması lazım yerel yönetimlerle genel yönetim ile aşmamız lazım.' diye konuştu.

Esenyurt müftüsüne camilerde para toplamayı kaldırın şeklinde ricada bulunan Feyzullah Kıyıklık ise şunları kaydetti: 'Camiye bir şeyler toplanacaksa dernek başkanları iş yerlerinde insanları ziyaret etsin. Ne istiyorsa o zaman alsın ama caminin önündeki bu işi bırakalım.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından caminin açılışı dualar eşliğinde gerçekleşti.

Cİhan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.