İmam konuştu: Ezanda facebook demedim

İmam konuştu: Ezanda facebook demedim

Gündeme bomba gibi düşen Mısır’lı imam Associated Press’e konuştu

Ömer Çiftçi’nin haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Mısır’ın Nil deltasında bulunan Buhayra kentinde dün çok ilginç bir olay yaşandığı iddia edilmişti. Sabah ezanının “Essaletü hayrun minennevm” kısmını “Essaletü hayrun min facebook” diye okuduğu iddia edilen imam görevden alınma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

İddia sahibi ise Mısır’ın en çok izlenen TV şovlarından biri. Formatı gereği programının başında bir talk show yapan mısırlı bir komedyen tarafından ortaya atılan iddia kısa süre içerisinde gündeme bomba gibi düşmüş, Müslüman dünyasını sinirlendirmişti.

Camii imamı Sheikh Mahmud en sonunda suskunluğunu bozarak kendisi ile ilgili iddialara yanıt verme gereği hissettiğini söyledi. Böyle bir iddianın hiçbir doğruluk payı taşımadığını belirten Mahmud, “o sitenin (facebook) ne olduğunu veya nasıl telaffuz edildiğini hiç bilmiyorum. İngilizce diline de hiç ama hiç aşina değilim” ifadelerini kullandı.

Kendisinin Mısır hükümeti tarafından kovulmak istenmesinin sebebinin lisansı olmamasına rağmen camii bünyesinde verdiği Kur’an ve din dersleri olduğunu söyleyen camii imamı, Muhammed Mursi döneminde imamlığa atandıktan sonra, Mursi’ye yapılan darbeden beri sürekli baskılarla karşılaştığını ifade etti.

Mısır hükümeti de olayları aydınlığa kavuşturmak için bir komisyon kuracak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum