İmam hatipte dersi zili bayrak devir teslimi ile çaldı

İmam hatipte dersi zili bayrak devir teslimi ile çaldı

Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün itibariyle ders başı yaparken, Pendik'te bulunan İmam Hatip Liselerinde de dikkat çeken bir tören yapıldı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk ders zili bugün çaldı. Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci yeni eğitim dönemi için okula gitti. Pendik'te ilçe genelindeki ilk, orta ve lise dengi okulların açılış törenleri coşkuyla gerçekleştirilirken, İmam Hatip Liselerinde bu coşku bayrak devir teslimi ile başladı.

Bayrak yeni öğrencilere teslim edildi

Geçtiğimiz yıl sonunda okullarından birincilikle mezun olan imam hatipli öğrenciler, bu yıl kayıt yaptıran ve en yüksek puana sahip öğrencilere bayrak devir teslimi gerçekleştirdi.

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) tarafından gerçekleştirilen ve İmam Hatip ruhunu yansıtan törende Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı öpüldü ve çiçeği burnunda öğrencilere emanet edildi.


Okul birincisi olan öğrenci imam hatipli olmanın ayrıcalığını şu sözler ile anlattı:

Bende sizler gibi bu sıralarda oturuyordum. Şükür elhamdülillah okulumuzdan başarıyla mezun oldum. Sizlere hem okulumuza hoş geldiniz demek hem de imam hatipli olmanın farkındalığından bahsetmek istiyorum.

Milletimizin göz bebeği ve yüz akı olan imam hatip liseleri, kurulduğundan bu güne hem Türkiye’ye hem de tüm insanlığa hizmet eden altın nesillerin yetişmesine vesile olmuştur.

Efendimiz (s.a.v.), 'Kıyametin hemen kopacağını bilsen bile elindeki fidanı dik' buyuruyor. İmam-Hatip Mektepleri, kıyametin kıyısında bir insan fidanları bahçesidir. Bu bahçede bize hem din, hem dünya nimetleri verecek ilim, irfan, iman, fazilet ve hakkaniyet fidanları, çiçekleri yani sizler yetişiyorsunuz.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.