İmam Hatiplilerden Soma şehitlerine 15 bin hatim

İmam Hatiplilerden Soma şehitlerine 15 bin hatim

Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Türkiye genelinde bütün İmam Hatip liselerinde okunan 15 bin hatim bağışlandı.

Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Türkiye genelinde bütün İmam Hatip liselerinde okunan 15 bin hatim, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen 5'inci Arapça Yarışmaları final töreninde bağışlandı.

Eskişehir'de öğrencilerin okuduğu hatim duasından sonra başlayan Arapça Yarışmaları Türkiye Finali'nde duygusal anlar yaşandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu'nda Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde düzenlenen ve iki gün sürecek Arapça Yarışmaları Türkiye Finali öncesinde öğrenciler Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için Türkiye genelinde bütün İmam Hatip liselerinde okunan 15 bin hatmin duasını yaptılar. Soma'da facianın olduğu ilk gün hatim organizasyonu başlatan İmam Hatipliler, okunan hatimlerin duasını Arapça Yarışmaları Finali öncesinde yaptılar. Eskişehir Müftüsü ve din görevlilerinin de hazır bulunduğu programda öğrencilerin Soma için okuduğu dualara hep bir ağızdan 'amin' denildi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Arapça Yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 636 okul, 11 bin 852 öğrenci ile katıldı. Bilgi yarışması kategorisinde 559, şiirde 437, hitabet yarışmasında 111 okulun yarıştığı elemelere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Arapça Hat-Kaligrafi dalının da yer aldığı yarışmalara 300'ü aşkın akademisyen ve ilim adamı jüri üyeliği yaptılar.

Programda yaptığı konuşmada Eskişehir'in çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Daire Başkanı Abdulhalık Baş, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Programın önemine değinen Baş, "Çünkü Arapça, hem yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in dili hem İslam coğrafyasıyla en önemli köprümüz, hem de medeniyetimizi anlayıp analiz edeceğimiz anahtardır. Bu yarışmalar öğrencilerin Arapçayı daha etkin kullanabilmesi için çok önemli bir fırsat sunuyor. Yarışmalara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Son olarak birkaç gün önce Soma'da kaybettiğimiz madencilerimizin Allah'tan rahmet yaralılara şifa, ailelerine sabır diliyorum. Olayın olduğu ilk günden bu yana ülke genelinde ölen kardeşlerimiz için okunan 15 bin hatmin duasını yaptık. Örnek bir davranış sergileyerek bu olayın gerçekleşmesinde katkısı olan bütün öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Soma'da bir maden ocağında meydana gelen olayla büyük üzüntü duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise "Öncelikle Soma'daki olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Eskişehir bugün ve yarın hem güzel hem de anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini selamlıyorum. Kur'an-ı Kerim'in dilini anlama ve öğrenmede hünerlerini sergileyen imam hatipli kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.