İmam Hatipliler dünya birincisi oldu

İmam Hatipliler dünya birincisi oldu

İmam Hatip Lisesi öğrencileri bu yıl ilk kez katıldıkları münazara yarışmasında dünya birincisi oldular.

Katar Devleti tarafından her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen "Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları"na bu yıl ilk defa katılan Türkiye Milli Takımı 22 ülke arasından dünya birincisi oldu.

23-26 Mart 2014 tarihleri arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ve 22 ülkeden liseli gençlerin katıldığı yarışmaya ülkemizi temsilen katılan İmam Hatip Liseli öğrenciler, finalde Yemen'i eleyerek dünya birinciliğini aldılar.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Sayın Nazif Yılmaz Katar'da yarışmaya katılan öğrencileri arayarak başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Yılmaz, özellikle Türkiye'de düzenlenen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arapça Yarışmalarının bu başarıda büyük bir rol oynadığını, Türkiye'nin şimdiye dek süregelen tecrübelerinin sonucunda bu başarının elde edildiğini ifade etti.

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Üçüncü ise, öğrencilerin büyük bir özveri ile yarışmalara hazırlandığını, başarının tesadüf değil kaliteli bir eğitimin yansıması olduğunu ifade etti.

Atatürk Hava Limanında coşkulu bir grup tarafından karşılanan Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesinde, 11. sınıfta okuyan dört kişilik Milli takım, yapılan seçmelerde konuştukları akıcı Arapça ile 68 öğrenci arasından seçilmişlerdi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.