İmam Hatipliler askeri okullara hala giremiyor

İmam Hatipliler askeri okullara hala giremiyor

Tertemiz bir maziye sahip olan “İmam hatipliler” askeri okullara bugün hâlâ giremiyor. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmeli...

İmam Hatip okullarından mezun olan evlatlarımızın askeri okullara girebilmesi, kahraman ordumuza güç katacağı gibi, din ve inançlarımızı kullanan aşırı uçların gelişimini engelleyecektir.

İmam-hatipli öğrencilerin askeri okullara alınmamasını değerlendiren (ÖNDER) İmam Hatip Mezunları Derneği kurucularından Doç Dr. Nedim Urhan, “İmam hatip okulları mezunlarının askeri okullara alınmaması konusu yıllardır kanayan bir yaradır. Bunun gündem edilmesi lazımdır.” dedi.

GEÇEN DÖNEM ÇOK ISRAR ETTİK, BU DÖNEM DE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “15 Temmuz’daki darbe girişimi bize bir kez daha ordumuzun milli ve manevi açıdan donanımlı olması gerektiğini göstermiştir. Bu konuyu ÖNDER olarak geçen eğitim döneminde, Genelkurmay Başkanlığı dahil ilgili tüm kurumlarla görüşme ve yargıya gitme dahil tüm süreçlerini takip ettik ama maalesef netice alamadık. İnşallah yeni bir musibete gerek kalmadan bu objektif anlayış tüm kurum ve kuruluşlarımıza yerleşir. Yaşadığımız bu acı sonrasında biz bunun şimdiden takipçisi olmaya başladık ” dedi.

BİR ORDUNUN EN ÖNEMLİ LOJİSTİĞİ MANEVİYATIDIR

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Türk Silahlı Kuvvetleri, subay alırken “inançlı olanları” elememesi gerektiğine dikkat çekti. Turhan, “İnanç hakkı, temel insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmazıdır. Ve hayatın her alanında bir haktır. Bir ordunun en önemli lojistiği maneviyatıdır” diye konuştu.

NE MEZUNU OLURSA OLSUN ASKERİ LİSELERE ALINABİLMELİ

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Türk Silahlı Kuvvetleri, subay alırken “inançlı olanları” elememesi gerektiğine dikkat çekti. Turhan, “Hangi lise mezunu olursa olsun askere alınma vasfı olan herkesin belirli sınavlar ve gerekli şartlar dâhilinde askeri okullara girebilmesi de mümkün olmalıdır. İnanç hakkı, temel insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmazıdır. Ve hayatın her alanında bir haktır. Bir ordunun en önemli lojistiği maneviyatıdır” diye konuştu.

 ASKERİ OKULLAR MİLLETİN TÜM ÇOCUKLARINA AÇILMALI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “15 Temmuz’daki darbe girişimi bize bir kez daha ordumuzun milli ve manevi açıdan donanımlı olması gerektiğini göstermiştir. Milli derken; bu ülkenin ve hinterlandının kültürüne ve birikimine yaslanarak dışarıdan kopyala-yapıştır çözümlerinden uzak duran yerli/bizden yaklaşımı kastediyorum. Manevi derken; yine bu ülkenin ve ilişkili olduğu coğrafyanın ortak kimlik ve değerlerine yaslanarak ‘makul ve mutedil’ olarak imam hatiplerde tezahür eden ‘vasat ümmet’ çizgisini kastediyorum. Hem milli hem de manevi açıdan mutedil çizginin, ülkemizin tüm organlarında ve kesimlerinde kendi sosyolojisi içerisinde tezahür etmesini önemsiyorum. Tek parti sonrasında ara ara kesintilere rağmen özellikle imam hatipler üzerinden milli ve manevi değerlerimize yaslanan vasat çizgi yeni nesillerde iz bırakmış fakat hem 28 Şubat’ta hem de sonrasında bugün darbe teşebbüsünde bulunan örgüt, imam hatip modelinin yaygınlaşmaması için yoğun çaba göstermiştir. Maalesef ordunun da eski kodlarla hareket edip imam hatiplileri askeri liselere ve harp okullarına almaması milletinden ve maneviyatından kopuk ve dolayısıyla dış güdümlü bir örgüt tarafından istismar edilen bir kesimin yetişmesine zemin hazırlamıştır. Ben ordunun sadece imam hatiplilere değil, objektif şartlarda milletimizin tüm çocuklarına açılması gerektiğine inanıyorum. Bu konuyu ÖNDER olarak geçen eğitim döneminde, Genelkurmay Başkanlığı dahil ilgili tüm kurumlarla görüşme ve yargıya gitme dahil tüm süreçlerini takip ettik ama maalesef netice alamadık. İnşallah yeni bir musibete gerek kalmadan bu objektif anlayış tüm kurum ve kuruluşlarımıza yerleşir. Yaşadığımız bu acı sonrasında biz bunun şimdiden takipçisi olmaya başladık.”

MANEVİ DEĞERLERE SADIK NESİL

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, “Okullarımız ve mezunlarımız, tüm engellemelere ve ötekileştirme gayretlerine rağmen ülkemizde ve yeryüzünde fesat çıkaran insanlar olmamışlardır. Ülkemizde son dönemde yaşanılan girişimler incelendiğinde imam hatiplilerin milli ve manevi değerlere sadakati daha net anlaşılacaktır.” dedi.

İmam-hatipli öğrencilerin askeri okullara alınmamasını değerlendiren (ÖNDER) İmam Hatip Mezunları Derneği kurucularından Doç Dr. Nedim Urhan, “İmam – hatip okulları mezunlarının askeri okullara alınmaması konusu yıllardır kanayan bir yaradır. Bunun gündem edilmesi lazımdır. Ben bu hususta belirtmek isterim ki, Milli Gazete bu konuyu gündeme getirmeyi kendine dert ediniyor da, neden devletin başındakiler bu konuyu hiç gündemlerine almıyorlar. Bunun gündeme gelmesi için bu tür şeyler mi olması gerekiyor? Hükümet şunu bilsin ki, imam – hatip okullarından mezun olan bir öğrencinin, bu ülkeye zararı değil faydası olur. İmam – hatip okulu mezunu öğrencilerden bugüne kadar devlete karşı menfi bir tutum görülmüş müdür? Darbecilerden kurtulmanın yegâne yolu iman – hatip talebelerinin askeri okullara alınmasının önünü açmaktır. Bu öğrencilerimizin sınavlarındaki başarıları ortadadır. Neyi eksik imam – hatip öğrencilerinin? Eğer yaşanan bu kadar olaydan sonra hâlâ bu konuda bir adım atılmaz ise, kesinlikle kasıt aranmalıdır” dedi.

ÜLKESİNE MİLLETİNE VE TÜM İNSANLIĞA HUZUR İÇİN ÇALIŞIR

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, “İmam hatiplilerin halen askeri okullara giremiyor olması, anormal dönemlerin, FETÖ ve iş birlikçilerinin bir ürünüdür.” dedi. Öksüz, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin bertaraf edilmesiyle Türkiye’nin uçurumun kenarından döndüğünü söyledi. İmam hatip okullarına değinen Öksüz, yıllardır üzerinde fırtınalar koparılan imam hatip okullarının, ülkesi, milleti ve hatta tüm insanlığın huzuru için çalışan, motivasyonu en yüksek nesiller yetiştiren okullar olduğunu vurguladı. Öksüz, şunları söyledi:“Okullarımızın ve mezunlarımızın geçmişine bakıldığında, üzerinde oynanan bunca oyuna rağmen, tüm engellemelere ve ötekileştirme gayretlerine rağmen ülkemizde ve yeryüzünde fesat çıkaran insanlar olmamışlardır. Ülkemizde son dönemde yaşanılan girişimler incelendiğinde imam hatiplilerin değeri, sağduyusu, milli ve manevi değerlere sadakati daha net anlaşılacaktır. Çünkü özellikle 28 Şubat gibi dönemlerde İmam Hatipliler, Gezi gençliğinin verdiği refleksi vermemiş, sükunet, asalet ve vakar içerisinde hak mücadelesini sürdürmüşler, ülkeyi savaş alanına çevirmemişler, sokakları ateşe vermemişlerdir.” Öksüz, 28 Şubat’ta imam hatip okulları kapanırken, FETÖ mensuplarının“İmam hatipler kapatılırsa bizim okullarımız var.” dediğini belirterek, “Kendi tüm okullarının anahtarını zamanın darbecilerine teslim etmek için hazır olduğunu beyan eden FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi, imam hatiplilerin askeri okullara girebilmesi için önemli bir gerekçe olarak görülmelidir.” diye konuştu. İmam hatiplilerin halen askeri okullara giremiyor olmasının anormal dönemlerin, FETÖ ve iş birlikçilerinin bir ürünü olduğuna işaret eden Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İmam hatip okullarından mezun olan evlatlarımızın askeri okullara da girebilmesi kahraman ordumuza güç katacağı gibi; din ve inançlarımızı kullanan aşırı uçların gelişimini engelleyecek, FETÖ gibi yapılanmaların masum insanlarımızın inanç ve duygularının sömürülmesinin önünde objektif din anlayışı ile set olacaktır.”

"İMAM HATİPLİLER GENERAL DE OLMALI"

İmam hatiplilere uygulanan bu engelin bir an önce kaldırılması, askeriyenin tüm alanlarında hizmet edebilir hale gelmesinin aynı zamanda yeni Türkiye’nin normalleşmeye dair atacağı en güzel adımlardan birisi daha olacağını ifade eden Öksüz, “Nasıl fen, Anadolu, öğretmen veya diğer okullarda okuyan öğrenciler bu vatanın evlatlarıysa askeri okullarda ve imam hatip okullarında okuyan gençler de bu vatanın evladı, onların ebeveynleri de bu milletin en güzide fertlerindendir. Bu bağlamda askeri okulların Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasının doğru bir karar olacağını düşünüyorum. İmam hatip okullarında okuyan nesilden nasıl hakim, savcı, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı çıktıysa teğmenler, yüzbaşılar, binbaşılar ve generaller de çıkabilmelidir.” şeklinde konuştu. Öksüz, imam hatip mezunlarının askeri okullara girebilmesinin önünü açacak yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Millî Gazete 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.