İmam Hatipli öğrenciler maaşlarını bağışladı

İmam Hatipli öğrenciler maaşlarını bağışladı

Eyüp Anadolu İmam Hatip Liseli öğrenciler, Eyüp Belediyesi'nin dağıttığı eğitime destek payından bir bölümü, Soma'da faciada hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına göndereceklerini söyledi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bugün Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Rami Atatürk Lisesi'nde lise son sınıf öğrencilerine eğitime destek payı ikinci taksidini dağıttı.

Öğrencilere, 2014 yılı içinde ilk taksidi Şubat'ta diğeri ise Mayıs ayında olmak üzere toplam '500 tl.'lik eğitim harçlığı' dağıtılıyor. Öğrencilerin eğitime destek payı dağıtımı bugün Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Rami Atatürk Lisesi'nde yapıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, daha önce ilk bölümü dağıtılan desteğin kalanını tek tek öğrencilere vererek, 'Sizlere çok güveniyorum. Sizlerin gözlerinizdeki ışıltı, heyecan başarılı olacağınızı işaret ediyor. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Umarım belediyemizin bu desteği bir açığınızı kapatır, bir eksiğinizi alırsınız. Değerli gençler, biliyorsunuz milletçe hepimiz yastayız. Soma'daki elim facia nedeniyle üzüntümüz büyük. Hepinizden burada kaybettiğimiz işçi kardeşlerimiz için bir fatiha okumanızı rica ediyorum, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum, hepimizin başı sağolsun' dedi.

Başkan Aydın, Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilerin aldıkları harçlığın bir bölümünü Soma'ya destek için yollayacaklarını öğrenince onları kutladı ve 'Sizlerle gurur duyuyorum. İşte, vatanperver, yardımsever Türk gençliği... Allah sizlerden razı olsun' dedi.

Başkan Remzi Aydın, daha sonra Rami Atatürk Lisesi'nde öğrencilere eğitime destek paylarını dağıttı. Onlarla masa tenisi oynayan Başkan, spor salonunu gezdi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.