İmam Hatip'lere yabancı dil müjdesi

İmam Hatip'lere yabancı dil müjdesi

Anadolu imam hatip liselerinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni bir yabancı dil geliyor.

Anadolu imam hatip liselerinde, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren İspanyolca dil eğitimi verilecek.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, Anadolu imam hatip liselerinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren İspanyolca dil eğitimine başlanacağı bildirildi.

Bu kapsamda, proje okulu olan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde İspanyolca hazırlık sınıfı oluşturulacağı belirtilen açıklamada, böylece İspanyolca dil eğitiminin, MEB'e bağlı okullarda ilk defa başlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, Orta ve Güney Amerika'daki ülkelerde İspanyolca konuşan yaklaşık 7 milyon Müslüman nüfus bulunduğu dikkate alınarak, İspanyolca dil eğitimi alan ve Türkiye'de özgün bir model olan imam hatip liselerinden mezun olacak öğrencilerin, bu ülkelerdeki Müslüman topluluklarla ilişkilerin güçlendirilmesinde rol almalarının, ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamalarının hedeflendiği vurgulandı.

İspanyolca'nın öğretilmesinde Türkiye'de öncü olacak imam hatip okullarında açılacak hazırlık sınıflarına, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında toplam 68 öğrencinin alınacağı bildirildi.

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.