İmam-Hatiplerde rekor artış

İmam-Hatiplerde rekor artış

Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) hazırlamış olduğu 2013 değerlendirme raporu İmam-Hatip liselerinin rekor kırdığını ortaya koydu.

İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip liselerinin sayısında % 73 oranında artışı olduğu kaydedildi. Raporu değerlendiren eğitimciler, gelen talepler doğrultusunda İmam-Hatip okullarının sayısının daha da artacağı yönünde.
 
Katsayı engelinin kaldırılmasıyla birlikte İmam-Hatip okullarını tercih eden öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Öğrencilerin İmam Hatiplere yönelmesiyle birlikte bu okulların sayısında da büyük artışlar yaşandı. Her yıl Eğitim İzleme Raporları hazırlayan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) 2013 yılında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği rapora göre, yeni açılan İmam-Hatip ve Anadolu İmam-Hatip liselerinin önceki yıllara göre yüzde 73 oranında arttığı ifade edildi. İmam-Hatip liselerinin sayısının bu denli artması, bu okullara olan talebin de ne kadar fazla olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Eğitimciler, gelen talepler doğrultusunda İmam-Hatip okullarının sayısının daha da artacağı görüşündeler.
 
ÖKSÜZ: İHL’LERİN SAYISININ ARTMASI BİR İHTİYACIN KARŞILANMASIDIR
 
Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Türkiye’de özellikle 28 Şubat sürecinden sonra 15 yıllık bir süreçte İmam-Hatip okullarının kapatıldığını veya engellenmeye çalışıldığını, ancak milletin bu okullara sahip çıktığını söyledi. İmam-Hatiplerin birçok badireler atlatarak bugünlere geldiğini belirten Öksüz, “Özellikle bu okullarının önündeki katsayı zulmünün kaldırılmasından sonra milletimiz bunu bir coşkuya döndürerek İmam-Hatip okullarına akın etti. İmam-Hatip okullarının sayısının bu denli artmasına rağmen Türkiye’nin dört bir yanında kontenjanlarda ve dersliklerde yetersizlik var” ifadelerini kullandı. “İmam hatiplerde okul sayısı itibariyle bu denli artışın olması aslında bir ihtiyacın karşılanmasıdır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, milletimizin çocuklarının hem dini eğitimi, hem de genel eğitimi almalarını istiyorlar” diyen Öksüz, “Bu yüzden bu okulları tercih ediyorlar. Bu çerçevede İmam Hatipler Türkiye’de büyük bir boşluğu dolduruyor. Ben İmam-Hatip okullarının sayısının daha da artacağını düşünüyorum” dedi.
 
“EFSANE GERİ  
 
DÖNÜYOR” İmam Hatip liselerinin eski günlerine geri dönmeye başladığını belirten Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı, efsanenin geri döndüğünü söyledi.İmam-Hatip okullarının sayısının artmasının çok önemli olduğunu da belirten Yazıcı, “Çünkü bunlar bütün düz ve meslek liseleri gibi gönüllü gidilen okullardır. Bu okullar, ailelerin de çocuklarını gönül rahatlığıyla teslim edebilecekleri bir okul olduğu için bu artışlar da gayet normaldir” dedi. Yazıcı, İmam-Hatip okullarının sayısındaki bu artışın sürekli artacağını da düşündüğünü söyleyerek, “Çünkü aileler çocuklarının hem maddi, hem de manevi eğitimlerini birlikte almalarını istiyor. Bu da çok doğal ve tabii bir durumdur” ifadelerini kullandı.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.