İmam Hatipler namazla dirilebilir

İmam Hatipler namazla dirilebilir

Beşer: Buralarda bile oranı yüzde 14'e düşmüş. Namazsızlık çürümenin en büyük sebeplerinden biri

Risale Haber-Haber Merkezi
 
İlahiyatçı Faruk Beşer, İmam Hatip okullarında namaza daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Namazsızlığın çürümenin en büyük sebeplerinden biri olduğuna dikkat çeken Beşer, Yeni Şafak'taki yazısında, "Düşünüyoruz ne demek, görüyoruz ve biliyoruz. Diğer bütün sebepler bunun sonucudur" dedi. 
 
Cemil Tokpınar, Abdullah Yıldız ve Ahmet Bulut gibi meseleyi dert edinmiş insanların yıllardır Namaz Platformu adı altında namaza teşvik çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Beşer, "Allah gayretlerini artırsın. Bu kardeşlerimiz İmam Hatip Okullarında namaz kılma oranının yüzde on dörtlere düştüğünü söylüyorlar. İşte bu o korkulan felaketin başlangıcı olabilir. Felaket başlayınca da önü alınamaz ve Sünnetullah bir kez daha tecelli eder. Böyle bir derdi olmayanlara sözümüz yok, onlar dudak büküp geçebilirler. Ama derdi olup ta çare arayanlar, özellikle İmam Hatip öğretmenleri bu yükü de omuzlamalıdırlar. Çünkü bu bebeği adeta emzirme durumunda olanlar onlardır. Varsın başkaları hayatlarını yaşıyor olsunlar. Onlar toplanıp bu derde ortak çare aramalıdırlar. Öğrencilerinin önüne geçip imam olmalıdırlar. İlk hedef bu oranı yüzde ellilerin üzerine çıkarmak olmalıdır. Eminiz ki, bunu ancak onlar yapabilirler. Ama çare bulmanın çaresi de birlikteliklerdir, beraber düşünmektir. Çünkü biz inanıyoruz ki, doğru dürüst kılınan namaz geriye kalan her alanda hayata hareket ve heyecan katacaktır" şeklinde yazdı.
 
Namazın geciktirilmeye asla gelmeyecek bir konu olduğunu vurgulayan Beşer, "Namazın önemini kavradığımızda hayatı da anlamış olacağız. Ve namaz eşittir İslam, ya da İslam eşittir namaz formülünün anlamlı olduğunu göreceğiz.
Bu konu asla geciktirmeye gelmez, yoksa sonumuz Osmanlı'nın sonu gibi olur. Osmanlı'nın son yüz yılında önceki beş yüz yılını üçe katlayacak kadar büyük âlimler yetişmiştir. Ama ne ilginçtir ki, onlar da artık düşüşe engel olamamışlardır. Çünkü heyecan bitmiş ve düşüş bir kez başlamıştır" dedi.
 
Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.