İmam enselediği hırsıza tevbe namazı kıldırdı

İmam enselediği hırsıza tevbe namazı kıldırdı

Bodrum'da bir camiden, komidinin üzerine bırakılan cep telefonunu çalan Suriyeli 34 yaşındaki H.E., güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Çarşıda gezerken tesadüfen onu gören imam, Suriyeli H.E.'yi yakaladı. Cep telefonunu getiren zanlıya 'tövbe' namazı kıldırılan imam, ardından serbest bıraktı. 

Hırsızlık olayı, geçen pazar günü saat 22.00'de Bodrum Çarşısı'ndaki Kumbahçe Camii'nde meydana geldi. Abdest alırken, cep telefonunu şarj aletiyle cami içindeki komidinin üzerinde bırakan bir vatandaş, geri döndüğünde yerinde olmadığını gördü. Vatandaşın durumu cami imamı 25 yaşındaki İlyas Üçdağ'a anlatması üzerine güvenlik kamerası görüntülerine bakıldı. Kimliği belirsiz bir kişi tarafından telefonun şarj aletiyle birlikte çalındığı görüldü. Telefonu çalınan vatandaş şikayetçi olmak için karakola gitmezken, İmam Üçdağ görüntülerin kopyasını polise teslim etti. 

Bugün imam Üçdağ, sabah çarşıda dolaşırken görüntülerdeki kişiyi farketti. Suriye uyruklu ve adının H.E. olduğu öğrenilen zanlıyı camiye götüren Üçdağ, çalınan telefonun yerine sordu. Başta inkar etmesine karşın görüntüleri izleyince suçunu kabul eden zanlı H.E., bir süre sonra telefonu getirdi. Zanlının Yunanistan'a gitmek için bir süredir kentte beklediğini, ancak parasız kalması nedeniyle zor durumda olduğunu söylemesi üzerine İmam Üçdağ, H.E.'ye 'tövbe' namazı kıldırılıp serbest bıraktı.

Olayı DHA muhabirine anlatan İmam Üçdağ, "Vatandaşın namaz öncesi şarj için caminin içindeki komidinin üzerine koyduğu cep telefonunun çalınmasını kameralardan tespit ettik. Ardından bir gün sonra yolda tesadüfen gördüğüm kişiyi tanıdım ve camiye getirdim. Önce inkar etti, ancak kamera kayıtlarını gösterince itiraf etti. Ben de fotoğrafını çekerek, git telefonu getir vatandaşa geri verelim o da senin gibi gariban dedim. Üzerindeki kimliğini aldım. Telefonu getir dedim. Gitti telefonu getirdi. Ben de vatandaşa iade ettim. Bir de namaz kıl günahlarının af olması için dedim. Namazı kıldırdım, kendisini ben de affettim. Şikayetçi olmadık" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.