İlkönce kalbim Müslüman oldu

Yaklaşık 20 senedir müslüman olarak yaşıyormuş…Avrupalı genç bir doçent…

 

Neden Yahudiliği veya başka bir dini değil de, İslam’ı seçtiniz?

Yahudilikte, Allah sanki sadece onların Allah’ıymış gibi empoze ediliyor.Kitaplarında „İsrail’lilerin Allah’ı“ diye yazıyor.Fakat İslam’da tevhid inancı var, bu beni çok etkiledi. Herşey bir yerde birleşiyor. İslam’daki Allah, herkesin Allah’ı.

İslam, Hristiyanlık ve Yahudiliğin daha gelişmiş hali, dinin son hali diye düşünüyorum.

Benim çeşitli ülkelerden müslüman arkadaşlarım (içlerinde Türkler de var) vardı, hep onlarla gezer, sohbet ederdim, halen de dostluğumuz devam ediyor. Belli bir duruma bağlı olarak İslam’ı seçmedim. Okulda öğrenciyken müslüman arkadaşlarımla birlikte yaşadıklarım/konuştuklarım, kültürel ve dini açıdan beni dolaylı yollardan yıllarca yavaş yavaş etkiledi. Bilinçli olarak bir seçim değildi ilk başlarda…

 

Kaç yaşınızda müslüman oldunuz?

İlkönce kalbim müslüman olmuştu.Camiye, müslüman olmadan evvel de arkadaşlarımla gidiyordum, namaz kılanlara bakıyordum. „Resmi“ olarak imamın önünde „Müslüman olma töreni“, arkadaşlarımla paylaştığım çok özel bir an idi. İki şahidin ve imamın önünde Kelime-i Şehadet getirdim, 17 yaşımdaydım. Camide, elime müslüman olduğuma dair damgalı bir belge verdiler.

 

Anne-babanız bu duruma ne dediler?

Ben katolik bir ailede büyüdüm, dini terbiye aldım.Müslüman olduğumu öğrenen anne-babam hayal kırıklığına uğradılar. Ama beni böyle kabullendiler.

 

Müslüman olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

İslam’daki Allah beni huzura kavuşturdu.Allah’a güven duygum var, iyi konsantre olabiliyorum. Berrak ve kesin bir yol belirdi hayatımda. Tüm varlıklara karşı sevgi hissediyorum. Önceden katolik idim, herşey kısıtlı idi, hristiyanların anlattığı Allah, sadece onların işlerini görüyor.

 

Namaz kılmak, oruç tutmak gibi vazifeler size zor gelmedi mi?

İnsanlar vazifeleriyle olgunlaşırlar. Bazen zor oluyor, ama severek yapıldığında, zorluk kalkıyor.

 

Namaz kılarken, dua ederken, neler hissediyorsunuz?

Bütün dünyanın problemleri bana önemsiz geliyor, hiç umurumda olmuyor. Bazen konsantrem olmuyor, ama durumu öyle kabulleniyorum.

 

Sizce müslümanların başlıca problemleri nelerdir?

Kalıplarda kalıyorlar, dinin çekirdeğini unutuyorlar. İslam sadece yasak ve yapılacak vazifelerin listesi değildir. İslam bir medeniyettir. Bazı müslümanlar kalıplarında kaldıklarından, çok sert usluplu oluyorlar. Fakat Peygamberimiz onlar gibi sert mizaçlı değildi ki…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.