İlker Başbuğ'un namaz ve başörtü itirafı

İlker Başbuğ'un namaz ve başörtü itirafı

Tutuklu genelkurmak başkanı: Namaz kılmadık, başörtüyü yasakladık hata ettik!

Risale Haber-Haber Merkezi

Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile tahliye umudu artan Silivri'de tutuklu Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ, askerlerin de özeleştiri yapması gerektiğini belirterek dine karşı tutumlarına dair itiraflarda bulundu.

Başbuğ'un, Takvim gazetesinde yer alan açıklamasındaki ilgili bölüm şöyle:

BİZİM DE YANLIŞLARIMIZ OLDU

Özeleştiri yapmamız lazım. Cenazelere gidilir, namaz kılınmaz. Orada, kenarda öyle durulur. Yazılı olmayan bir kural var sanki. Bizim de yanlışlarımız oldu. Orduevlerine, askeri tesislerde yapılan düğünlere, davetlere başörtülü ve sakallıların alınmaması konusu. Her ordunun kuralları var. Mesela Amerikan ordusunun tesislerine blue jeanle giremezsiniz. Yemin törenlerine alınmama konusuna cevap veremem. Hatadır. Kabul ediyorum bunu. Ertesi gün o çocuk şehit olunca, aynı hanımefendinin elini öpüyorsunuz"

TSK'YA DİNSİZ KAMPANYASI

14 Nisan 2009'da Harp Akademileri'nde kapsamlı bir konuşma yaptım. "Din toplum için önemli. Ordu peygamber ocağı. Dinin önemini yadsıyamayız" dedim. Ancak yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst kademesi dinsiz, dine karşı gibi bir algı yaratılmak istendi. Silahlı Kuvvetler buna etkin şekilde karşılık veremedi. Bu kampanyaya en etkin duruş sergileyen benim. TSK hiçbir zaman dine karşı olmadı. Biz, istihbarat raporlarıyla falan, insanları dini inanışları nedeniyle ayrıştırmadık.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum