İlker Başbuğ: FETÖ'cülerle birlikte olup Nurcuları ordudan attık!

İlker Başbuğ: FETÖ'cülerle birlikte olup Nurcuları ordudan attık!

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'dan itiraf gibi açıklama

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 2002-2010 yıllarında TSK’dan atılanlardan bir kişinin dahi FETÖ’cü olmadığını, atılanların Nurcu Mehmet Kurdoğlu ekibinden olduğunu belirterek: “Rakip cemaatin elemanlarını uzaklaştırmada bizi kullanmışlar” dedi. 

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "15 Temmuz'u bir askeri darbe olarak değerlendirmiyorum. Bu Gülen cemaatinin silahlı darbe hareketi" dedi. 'Darbenin arkasında 3 grup var' diyen Başbuğ, 15 Temmuz kalkışmasının arkasında planlayan, yöneten, kurgulayan ana isim Cemaat’tir. İkincisi büyük bir ihtimalle anında yapması gereken hareketi yapmayanlar, gecikenler, tereddüde düşenler… Bunlar cemaatçi mi hayır. Böyle bir grup da var bunların içinde. Üçüncü grup ise cemaatçi olmamasına rağmen buradan istifade etmek isteyen bazı insanlar olabilir.” diye konuştu.

Silahlı Kuvvetlere sızmalarda Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) sorumlu olduğunu savunan İlker Başbuğ, bir dönem MİT’in cemaatçilerle dolu olduğunu söyledi.

Başbuğ, 2002-2010 yıllarında TSK’dan atmaların hep MİT raporlarına göre yapıldığını ve o yıllarda atılanlardan bir kişinin dahi FETÖ’cü olmadığını söyledi. Atılanların diğer Nurcu kolu Mehmet Kurdoğlu ekibinden olduğunu belirten Başbuğ, “Rakip cemaatin elemanlarını uzaklaştırmada bizi kullanmışlar” dedi. 

iha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
21 Yorum