İlk yerli sismik gemi hafta sonu denizde

İlk yerli sismik gemi hafta sonu denizde

Türkiye'nin tasarımı tamamen yerli olan ilk sismik araştırma gemisi olan MTA Turkuaz hafta sonunda denize indirilerek çalışmalarına başlayacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın açıklamasına göre, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ arasında 2012'de imzalanan sözleşme uyarınca inşa edilen sismik araştırma gemisi MTA Turkuaz Cumartesi günü düzenlenecek törenle denize indirilecek.

Açıklamada, "MTA Turkuaz'ın tasarımı yüzde 100 yerli olup tamamen Türk mühendislerinden oluşan dizayn ekibi tarafından gerçekleştirilmiş ve inşa sürecinde ihtiyaç duyulan malzeme, ekipman ve hizmetlerin büyük bölümü yurt içinden temin edilmiştir. Ayrıca bilimsel araştırma ekipmanları ve sistemlerinin entegrasyonu da yurt içinde tamamlanacaktır" denildi.

MTA Turkuaz'ın sadece sismik araştırma gemisi olmayacağı, doğal kaynakların aranması, deprem, iklim değişikliği, deniz kirliliği gibi alanlarda araştırmalar yapacak "modern bir bilimsel araştırma gemisi" olacağı belirtildi.

Gemide bulunacak bilimsel araştırma ekipman ve sistemlerinin Aselsan tarafından temin edileceği de vurgulandı.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.