İlk yardım TİKA'dan

İlk yardım TİKA'dan

Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilerin yoğun kış şartlarında donarak hayatını kaybetmeleri TİKA’yı harekete geçirdi.

Başbakan Davutoğlu’nun özel talimatı ile Lübnan için alarm veren TİKA, 10 bin aileye, 1 milyon değerinde yakıt, gıda ve uyku tulumu dağıttı. Mültecilere ilk yardım Türkiye’den gelirken, yardımlar sevinçle karşılandı.

Beşar Esed’in bombardımanlarından kaçan Suriyeli mültecilerin sığınma noktalarından birisi olan Lübnan’da kar fırtınası ve dondurucu soğuklar etkisini göstermeye devam ediyor. Lübnan’ın Arsal bölgesindeki sığınmacılar eksi 7 dereceyi bulan kara kışta yaşam mücadelesi veriyor. 10 gün içerisinde kamplarda donarak hayatını kaybeden mülteciler TİKA’yı harekete geçirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özel talimatı ile harekete geçe TİKA, 1 milyon dolar tutarında acil yardımı Lübnan’a ulaştırdı. 

İLK YARDIM GÖTÜREN ÜLKE

Kış şartlarında yaşanan ölümlerin önüne geçmeyi amaçlayan TİKA, 10 bin mülteci aileye uyku tulumu, yakıt ve gıda yardımı yaptı. Yardımlar Talabaya, Barelias ve Balbek kamplarında yoğunluk gösterdi. Türkiye, dünyanın duyarsız kaldığı ve mültecilerin donarak hatalarını kaybettiği Lübnan kamplarına ilk yardım götüren ülke oldu.

Lübnan’ın büyük bir yükün altında olduğunu söyleyen TİKA Başkanı Serdar Çam, Lübnan’a yüklerinin azaltılması noktasında kalkınma desteği vereceklerini belirtti. Serdar Çam, Türkiye’nin ciddi manada mülteci yükü varken Lübnan’a yardım etmesinin insanı ve ahlaki bir duruş olduğunu dile getirdi. 

DÜNYAYA MESAJ VERİYORUZ

Çam, “Lübnan’a bizden ziyade başka devletlerin destek vermesini beklerdik. Ancak böyle bir duyarlılık yok. Türkiye olarak dünyanın en büyük ekonomisi değiliz ama insani yardımlarda milli gelire oranla ilk sıralardayız” diye konuştu. Yardımların altında paylaşma ahlakının yattığını aktaran Çam, “Türkiye devlet ahlakıyla dünyaya mesaj veriyor. Hayat devam ederken, başka yerlerde dramlar yaşanıyor” diye belirtti.

Bayrakla karşıladı

Lübnan’da bulunan Barelias kampında yardımlar dağıtılırken, TİKA yetkililerini evinde Türk bayrağı ile karşılayan 76 yaşındaki Ammur Amarsadık, gözyaşları içerisinde Türkiye’ye dua etti. Amarsadık, “Ben 2 çocuğumu kaybettim. Torunlarım bana emanet. Siz bizi yalnız bırakmıyorsunuz. Allah sizden razı olsun” diyerek dua etti.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.