İlk iPhone 30 bin liraya satıldı

İlk iPhone 30 bin liraya satıldı

Apple'ın 2007 yılında satışa sunduğu iPhone'u hiç kullanmayan sahibi, 7 yıl aradan sonra, telefonu internetten 15 bin dolara sattı.

 
İlk iPhone olma özelliğini taşıyan ve 2007'de tanıtıldığında Apple 'ın telefon pazarındaki ilk silahı olan birinci jenerasyon iPhone'lar, bugünkü iPhone'lara kıyasla pek çok özelliğe sahip değildi.
 
Apple uygulama mağazası dahi bulunmayan ilk iPhone'u o günlerde satın alan bir eBay kullanıcısı, aldığı iPhone'u hiç kullanmadı ve yıllarca bir köşede sakladı.
 
7 yıl sonra ise antika değeri olabilir düşüncesiyle bu iPhone'u satışa çıkaran eBay kullanıcısı gelen teklifler karşısında şaşkına döndü; zira açık artırmanın başlamasından çok kısa bir süre sonra teklifler hızla artmaya başladı ve cihaz nihayet 15 bin dolar yani 30 bin TL'nin üzerinde bir fiyata satıldı.
 
4 GB'lık iPhone'un hiç jelatinini dahi açmayan kullanıcı pek çok insana da ilham kaynağı olacağa benziyor; zira kullanıcıların bugün aldıkları iPhone'u saklayıp yıllar sonra 'servet' yapmaları artık hiç de imkansız değil.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.