İlk HÜRKUŞ 2018'de envantere geçecek

İlk HÜRKUŞ 2018'de envantere geçecek

Milli Savunma Bakanlığı, sözlemeye göre ilk HÜRKUŞ'un 2018'de envantere alınmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeye göre ilk HÜRKUŞ'un 2018 yılında envantere alınmasının öngörüldüğü belirtilerek, "HÜRKUŞ uçağının geliştirilmesi tamamlanıncaya kadar KT-1T uçaklarına ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme neticesinde Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşmedeki 15 uçaklık opsiyon işletilmiş ve söz konusu uçakların alımına karar verilmiştir" denildi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugünkü bazı gazetelerde, "Türk Hava Kuvvetlerinin HÜRKUŞ yerine Güney Kore'den KT-1T uçaklarının alımına öncelik verdiği ve bunun HÜRKUŞ'un dünya pazarına açılmasını olumsuz yönde etkileyeceği"ne dair haberlerin yer aldığı belirtildi. 
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacını, yurtiçinden özgün bir uçakla karşılamak maksadıyla 26 Eylül 2013'te Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı alındığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı kapsamında TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeye göre ilk HÜRKUŞ'un 2018 yılında envantere alınması öngörülmektedir. 
 
Türk Hava Kuvvetlerine pilot yetiştirilmesinde ve 2015 yılında açılması planlanan çok uluslu uçuş okulunda, KT-1T ve HÜRKUŞ eğitim uçaklarının kullanılması planlanmıştır. Ancak HÜRKUŞ uçağının geliştirilmesi tamamlanıncaya kadar KT-1T uçaklarına ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme neticesinde Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşmedeki 15 uçaklık opsiyon işletilmiş ve söz konusu uçakların alımına karar verilmiştir."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.