İlk eriklerin kilosu 100 lira

İlk eriklerin kilosu 100 lira

Silifke ilçesine bağlı Göksu vadisi köylerinde, örtü altında üretimi yapılan eriklerin ilk ürünleri hasat edildi.

Silifke ilçesine bağlı Keben köyünde 21 yıldır çiftçilik yapan Zeynel Topçu'ya ait 1 dönümlük serada hasadı yapılan ve 100 gramlık kaselere konulan yaklaşık 300 kilo erik, kilosu 100 liradan İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderildi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, yapılan hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, örtü altında ilk erik hasadını yapmanın mutluluğunu yaşadıkların kaydetti.

Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke’de üretildiğini ifade eden Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılacak. Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hemde bizi sevindiriyor” dedi.

Fiyatın yüksek olması nedeniyle tadımlık olarak az miktarda toplanan eriği 100 gramlık kaselerde İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlere gönderdiklerini ifade eden Göktaş, "Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke’de çıktığını herkes biliyor. Bu nedenle de aş erip canı erik çeken kadınlar için eşleri uzak yerlerden ilçemize gelerek tadımlık olan bu eriklerden alıyor" diye konuştu.

İlçede erik üretiminin Göksu Vadisi köylerinden Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile Silifke’nin Kabasakallı mahallesi ve Atayurt, Atakent, Taşucu beldelerinde yapıldığını hatırlatan Göktaş, bu yıl 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadı beklendiğini dile getirdi.

Türkiye genelinde yıllık 15 bin ton erik üretimi gerçekleştirildiğini bildiren Göktaş, bunun büyük bir bölümünün Silifke’de üretilmesinden memnun olduklarını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.