İlk doğum gününe mezarlıkta kutlama

İlk doğum gününe mezarlıkta kutlama

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerden İsmail Gürses'in kızı Hümeyra'nın ilk yaş günü babasının mezarı başında gözyaşlarıyla kutlandı.

Ermenek'teki özel linyit kömürü madeninde 28 Ekim 2014'te su baskını meydana gelmesinin ardından cansız bedenlerine ulaşılan 18 işçiden 25 yaşındaki İsmail Gürses'in 20 yaşındaki eşi Fatma, kocasının acısını çocuklarıyla dindirmeye çalışıyor. 

Genç kadın, eşini kaybettiğinde henüz iki aylık kızı Hümeyra'nın ilk yaş gününü kutlamak için oğlu Mustafa (4), babası Aziz (57) ve annesi Ayşe Varlı (55) ile ilçeye bağlı Kazancı beldesindeki kabristanlığa gitti.

Duygusal anların yaşandığı mezarlıkta, Gürses, kalp şeklindeki pastayı kızı ve oğluylas birlikte kestikten sonra kızı adına yazdığı notu eşinin mezarına bıraktı.

"Sen merak etme kardeşimi ben hastaneye götürürüm"

Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının özellikle de kızının babasını hiç bilemeyecek olmasının hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Gürses, eşini kaybettiğinde Hümeyra'nın henüz iki aylık olduğunu, yeterince anne sütü bile alamadığını aktararak, "İsmail'e sürpriz yaparak hamile olduğumu söylemiştim. Kızımız olacağını duyunca çok sevinmiş, hemen ismini koymuştu. Baba kız birbirlerine doyamadı. Hümeyra baba kokusunu bilemeyecek. Kız çocuğunun en çok aradığı şey baba kokusu. Şimdi en büyük dayanağı yok" diye konuştu.

Çocuklarının babalarının yokluğunu dedeleriyle gidermeye çalıştığını dile getiren Gürses, onlara sürekli eşinin fotoğrafını gösterdiği belirterek, şunları söyledi: 

"Oğlumun doğum gününü eşimle kutluyorduk. Kızımınkini de birlikte kutlamak için eşimin mezarına geldik. Eminim ki bizi görüyordur. Bizim için zor bir durum. Kızımın ağzından çıkan ilk kelime 'Baba' oldu. İlk kez 'Baba' dediğinde dünyam yıkıldı. Sadece fotoğraflardan ve anlattıklarımızdan tanıyacak olan babasıyla Hümeyra'nın sadece tek kare fotoğrafı var. İsmail madenden maaş alamadığında bile bizi kimseye muhtaç etmemek için var gücüyle çabalıyordu. 'Kendim okuyamadım ama sonuna kadar çocuklarımın arkalarında olup, onları okutacağım' derdi. Ben de elimden geldiğince çalışıp, çocuklarımı okutacağım. Babalarının istediği gibi birer evlat olacaklar."

Babaya mektup

Kızı adına yazdığı notta Gürses, "Babacığım bizi bıraktığında ben iki aylıktım, şimdi bir yaşındayım. Annem beni severken hep seni anlatıyor. Benim hep saçlarımı seviyormuşsun 'Tatlı kızım' diye. Ben senin kokunu bile seçememiştim, henüz sesine bile doyamamıştım. Dünyadaki en güzel duygudan mahrum kaldım. Biz seni çok seviyoruz, iyi ki senin gibi bir babam olmuş. Tatlı kızın Hümeyra" cümlelerine yer verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.