İlk dersleri ‘Ustalık eseri’ni incelemek

İlk dersleri ‘Ustalık eseri’ni incelemek

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde eğitime başlayan mimar adayları, proje dersi olarak, günümüzde de büyük hayranlık uyandıran Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’ni çizdiler.

Bölüm öğrencileri Selimiye Camii’nin bahçesinde bulunmaktan memnun olduklarını, bakış açılarını zenginleştirdiklerini ifade ettiler.
 
Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi’ne başlayan yaklaşık 100 birinci sınıf öğrencisi, ilk derslerinde Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camisi’ni çizdi.
 
Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Özgüven, yaptığı açıklamada, fakülte öğrencilerinin Edirne’yle daha sıkı bir bağ kurmasını istediklerini söyledi.
 
Kentin hem tarihi ve kültürel hem de mimari açıdan zengin olduğunu belirten Özgüven, “Bu açıdan, üniversitemizde mimarlık eğitimi alan öğrenciler çok şanslı. Öğrencilerimiz için kentte çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçen yıl da Mimar Sinan Haftası dolayısıyla program düzenlenmişti” dedi.
 
Özgüven, öğrencilerin ilk derslerinde Selimiye Camisi’ni çizmesinin de mesleki açıdan önemli olduğunu vurguladı.
 
‘BAKIŞ AÇISI KAZANIYORUZ’
 
Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Dilan İşsever de İstanbul'da yaşadığını ve TÜ Mimarlık Bölümünü kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Proje dersi için Selimiye Camii'nin bahçesinde bulunduklarını anlatan İşsever, "Burada mimarlıkla ilgili kendimizi tanıyoruz. Eksik ya da diğer yönlerimiz bu çizimde ortaya çıkıyor. Mimarlıkta bir yetenek olması gerekiyor. Doğuştan gelen bir yetenek değil tabii. Ben öyle düşünüyorum. Her geçen gün kendimizi geliştireceğiz" diye konuştu.  
 
 Birinci sınıf öğrencisi Serkan Arslan ise ilk derste Selimiye Camisi'ni resmetmenin önemli bir etkinlik olduğunu  belirterek, "Aslında biz burada bir nevi bakış açısı ortaya koyuyoruz. Herkesin bu hayatta bir bakış açısı var. Biz de çizimlerimize bunu yansıtıyoruz" dedi.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.