İlk defa camiye gelen Hollandalı: Kendimi hem küçük, hem büyük hissettim!

İlk defa camiye gelen Hollandalı: Kendimi hem küçük, hem büyük hissettim!

Caminin içi beni etkiledi ve duygulandırdı. Orada kendimi hem küçük, hem de büyük hissettim

Hollanda’da Müslümanlara yönelik ön yargıları yok etmek için Schiedam Yıldız Merkezi’nin (SYM) düzenlediği Açık Cami Günü, farklı inançlara mensup Hollandalıları bir araya getirdi. Cami Başkanı Zekeriya Budak, ziyaretçilere İslam ve Müslümanlar hakkında bilgi verdi.

SYM’nin sonradan Müslüman olan koordinatörü Jeffrey Xavier, Açık Cami Günü’nü Hollandalılara İslamiyet’i anlatmak ve camideki faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlediklerini belirtti. Farklı inançlara mensup Hollandalıların Açık Cami Günü’ne yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Xavier, “Camiye gelen ziyaretçilerin hepsi günün sonunda olumlu tepki verdi. Camiyi hep ziyaret etmek istediklerini ama nasıl adım atacaklarını bilmediklerini dile getirdiler. Onlara bu imkanı sunduğumuz için memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi.

CAMİDE KENDİMİ HEM KÜÇÜK HEM BÜYÜK HİSSETTİM

Camiyi ziyaret eden Chris Verheij, “On yıl önce caminin açılışına katılmıştım ama şimdi komşularımın kimler olduğunu öğrenmek beni mutlu etti. Caminin içi beni etkiledi ve duygulandırdı. Orada kendimi hem küçük, hem de büyük hissettim” diye konuştu.

EZAN SESİ ÇOK İLGİMİ ÇEKTİ

İlk defa bir camiye geldiğini belirten Wil Weathley de “Program içerik olarak çok güzel ve ilginçti. Özellikle cami başkanının İslamla ilgili verdiği bilgiler ve ezanın güzel sesi çok ilgimi çekti” dedi. Cami turu ve yemek ikramıyla son bulan programda ziyaretçilere gül dağıtıldı. aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum