İlahiyattan Karayazı'ya okunası hediyeler

İlahiyattan Karayazı'ya okunası hediyeler

İlahiyattan Karayazı'ya okunası hediyeler

Isparta SDÜ İlahiyat Bilgi ve Düşünce Kulübü, “Geleceğe sayfa okullarımıza kütüphane açıyoruz” sloganıyla başlattıkları kitap bağış kampanyası kapsamında Erzurum'a bağlı Karayazı ilçesi imam hatip lisesi için yaklaşık bin kitapla kütüphane yardımında bulundu.
  
Isparta'dan yola çıkan kulüp öğrencileri, Erzurum Karayazı imam hatip lisesi öğrencilerine kitap bağışında bulunarak onlarla birlikte vakit geçirdiler.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılan bu faaliyet hakkında açıklama yapan kulüp başkanı Mücahit Kolukısa şunları kaydetti;
Karayazı imam hatip lisesinin kütüphanesi olmadığı ve zor şartlar altında eğitim verdiği bilgisine ulaştık. Bunun üzerine kitap bağış kampanyası düzenledik. Öğrenci arkadaşlarımız bizlere destek verdiler ve bine yakın kitap topladık. Buradaki öğrenci kardeşlerimizle beraber olmak, muhabbet etmek, sorunlarına, sıkıntılarına ortak olmak için bağış kitapları bizzat kendimiz götürmeye karar verdik. Bunun üzerine Isparta'dan yola çıkıp Erzurum'a geldik. Burada bir gönül, bir kardeşlik ve bilgi köprüsü kurmak istedik. Ayrıca Erzurum gibi milli ve manevi değeri bulunan bu şehri gezip görmeyi arzu ettik.” dedi. Ayrıca bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini ve Isparta merkez imam hatip ortaokulu ile de kardeş okul olduklarını bildirdi.
Kitapları teslim ettikten sonra Karayazı İHL öğrencileri ile kulüp öğrencileri bir müddet beraber sohbet edip vakit geçirdiler. Programın Cuma günü mesai bitimine denk gelmesi münasebetiyle İstiklal marşı ve Bayrak Törenine beraber katılan öğrenciler hoş bir anı oluşturdular.

Daha sonra Karayazı'dan ayrılan kulüp öğrencileri Erzurum'un tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.