İlaçta inanılmaz fatura

İlaçta inanılmaz fatura

Novartis GSK'nın onkoloji ürünlerini alacak, aşı ve hayvan sağlığı bölümünü elden çıkaracak.

Öte yandan Novartis ayrı bir anlaşmayla hayvan sağlığı bölümünü Eli Lilly'e yaklaşık 5.4 milyar dolara satacak. Şirketin satış ve satın alma işlemlerinin toplam faturası 27 milyar dolar olarak ifade ediliyor.

İsviçre ilaç şirketi Novartis bazı varlıklarını GlaxoSmithKline ile karşılıklı değiştireceğini, hayvan sağlığı bölümünü de Eli Lilly  şirketine satacağını açıkladı. Novartis açıklamasında, GSK'nın onkoloji ürünlerini 14.5 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştığını, grip hariç aşı biriminin de 7.1 milyar dolar karşılığında GSK'ya satılacağını belirtti. Novartis ayrı bir anlaşmayla da hayvan sağlığı bölümünü Eli Lilly'e yaklaşık 5.4 milyar dolar karşılığında satacak.

ISRARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, ABD ilaç şirketi Pfizer'ın, İngiliz AstraZeneca'ya yaptığı ancak geri çevrildiği bildirilen 60 milyar sterlin (101 milyar dolar) tutarındaki satın alma teklifinin, yenilenebileceği belirtiliyor. Bu yönde bir haber İngiliz Sunday Times gazetesinde yer aldı. Ancak iki şirket de bu konuda bir açıklama yapmadı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.