İkisi de Kur’an öğreniyor

İkisi de Kur’an öğreniyor

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde açılan Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitim kursunda 70 ile 4 yaşındaki iki kursiyer, ayrı sırada eğitim alıyor.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde açılan Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitim kursunda 70 ile 4 yaşındaki iki kursiyer, ayrı sırada eğitim alıyor.

İlçe Müftülüğü’nce Beşiktaşlar Kur’an Kursu’nda geçtiğimiz ekim ayında kadınlara yönelik açılan Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitim kursuna 46 kursiyer katıldı.

Kursiyerler arasında, 70 yaşındaki Gülcan Bakan (70) ve 4 yaşındaki Berranur Canbaba da bulunuyor. Aralarında 66 yaş fark bulunan iki kursiyer, aynı sırada eğitim alıyor. Bakan ve Canbaba, yaklaşık 1 ay içinde Kur’an okumayı öğrendi. Okuma yazma bilmeyen iki kursiyerin azmi, dikkati çekti. Kursun en küçük katılımcısı 4 yaşındaki Berranur, ders aralarında arkadaşlarıyla oyunlar oynayıp vakit geçiriyor.

Berranur Canbaba, kursa gelerek Kur’an-ı Kerim ve duaları okuduğunu belirterek “Sınıfın en küçüğü benim. Diğer arkadaşlarım benden çok büyük. Buraya geldim Kur’an öğrendim, teyzelerle Kur’an okuyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Adem Karadeniz de öğrenmenin yaşının olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kur’an kurslarımızdaki yaş farkı kalktıktan sonra Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de Kur’an kurslarına olan ilgi arttı. Kur’an kurslarının önemine baktığımızda ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz.”

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.