İkinci Tur Çocuk Felci Aşısı 13-19 Ekim'de

İkinci Tur Çocuk Felci Aşısı 13-19 Ekim'de

İstanbul’da ikinci tur çocuk felci aşı uygulaması 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 6 ilçede yapılacak.

0-59 ay arasındaki tüm çocuklar ile Suriye, Irak ve diğer endemik ülkelerden (Afganistan, Pakistan, Nijerya, vb.) gelen çocukların, ağızdan iki damla çocuk felci aşısı ile aşılanacağı bildirildi.
 
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan değerlendirmelerde, İstanbul’un, çocuk felcinin yaygın görüldüğü ve salgınlar yaşanan ülkelerden giriş-çıkışlara maruz kalması, daha evvel aşı ile önlenebilir bazı hastalıklara bağlı vakaların görülmesi gibi nedenlerle 6 ilçede çocuk felci hastalığına karşı destek aşılama çalışması kapsamında iki turlu poliomopup (süpürme) aşı kampanyası yapıldığı hatırlatıldı. Esenyurt, Sultangazi, Fatih, Küçükçekmece, Sancaktepe, Ümraniye ilçelerinde ikamet eden toplam 289 bin 5 yaş altı çocuğa yönelik çocuk felci aşı uygulamasının birinci turunun 5-11 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildiği belirtilerek, ikinci tur uygulamasının ise 13-19 Ekim tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.
 
"ÜLKEMİZDE 16 YILDIR ÇOCUK FELCİ VAKASINA RASTLANMIYOR"
 
Aşılama çalışmalarının belirtilen süre içerisinde bitirilemediği takdirde ek süre alınarak aşı faaliyetinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması sağlanacağı dile getirilerek, şu bilgiler aktarıldı: "Belirtilen ilçelerde bulunan 0-59 ay arasındaki tüm çocuklar ile diğer ilçelerdeki Suriye, Irak ve diğer endemik ülkelerden (Afganistan, Pakistan, Nijerya, vb.) gelen çocuklar, ağızdan iki damla çocuk felci aşısı ile aşılanacaklardır. Uygulanacak aşılar rutin aşılamada kullanılan aşılar olup, 0-59 aylık çocukların aşıları tam olsa dahi bu tür destek aşılamaları yayılımın engellenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Zira, ülkemizde 16 yıldır çocuk felci vakasına rastlanmamıştır. Ayrıca Güneydoğu illerimizde sınır kapılarından bölgeye giriş-çıkış yapanlara aşı uygulaması sürdürülmektedir."
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.