İkinci El Piyasasında Yaprak Kımıldamıyor

İkinci El Piyasasında Yaprak Kımıldamıyor

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı İbrahim Seymen, ikinci araç fiyatları uygun olmasına rağmen piyasada durgunluk yaşandığını söyledi.

Ramazan bayramından sonra beklenen hareketliliğin olmadığını belirten Başkan İbrahim Seymen, "Piyasalar hala bir durgunluk yaşıyor. Millet tatilden döndükten, okullar açıldıktan sonra piyasaların daha iyi olacağını ümit ediyoruz. 2014 yılı istediğimiz gibi geçmiyor. Arkadaşlarımızın elimde bir yıldan beri duran araçlar var. Aslında fiyatlar uygun, ama satılmıyor. Seçimlerin peş peşe gelmesi işimizi bozdu. Seçimler geçmesine rağmen piyasa hala durgun” dedi.
 
Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi'nin bulunduğu yere hala özel halk otobüslerinin sefer yapmadığını ifade eden Seymen, “Bizim yerimiz köhne bir yerde. Bunu herkes biliyor. İnşallah düzelecek. 4 yıldan beridir buradayız. Siteye gelen giden pek yok. Pazara gelenler oluyor. Ama ne pazar da ne de sitede kimse umduğunu bulamadı” diye konuştu.
 
İnegöl’de korsan araba satıcıların arttığına dikkat çeken Seymen, “Hala korsan araç alım satımı yapanlar dolu. Bunların bize çok zararı var. Biz bir araba alsak 3-5 kuruş karla vermeye uğraşıyoruz. Tabii masrafımızı koyuyoruz. Bazı araçlara fren muayenesi için bin-bin 500 liraya yakın masraf yapıyoruz. Bu işler kolay değil. Ama karşı tarafta korsan çalışan 300-500 lira karla araba satıyor. Biz veremiyoruz. Çünkü araca bin-bin 500 lira masraf yapıyoruz. Bu korsan işi ayrı bir dert. Bununla ilgili basından duyuru yaptım ama ilgilenen olmadı. Maliye gelip ilgilensin, korsan çalışanları tespit etsin. Biz devletimize vergi veriyoruz. Koca pazarda 3-5 araba satılıyor. Zaten bu satışları da korsanlar yapıyor. Çünkü üçün, beşin hesabını yapmıyor. Ama esnafın vergisi var, kirası var. Bu yüzden ucuz araba veremiyor, masrafları fazla” şeklinde konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.