İkinci el ayakkabı satıcısına yardım yağıyor

İkinci el ayakkabı satıcısına yardım yağıyor

Galericilik yaparken iflas eden ve tamir ettiği kullanılmış ayakkabıları satarak geçimini sağlamaya başlayan 72 yaşındaki Yavuz'a, Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor.

Bursa'da, galericilik yaparken yıllar önce iflas eden ve tamir ettiği kullanılmış ayakkabıları satarak geçimini sağlamaya başlayan 72 yaşındaki Mehmet Yavuz'a, hikayesinin sosyal medyada yayılmasının ardından adeta yardım malzemesi yağmaya başladı.

İflas ettikten sonra bir süre çöpten topladığı kağıtları satarak geçimini temin ettiğini anlatan Mehmet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bursa ve Çanakkale'de uzun yıllar çöp topladım. Ezine ilçesindeki bir çöplüğe atılan asker botlar dikkatimi çekti. Bunları yenileyip, pazarlarda ucuza satmayı düşündüm. Böylece kullanılmış bot ve ayakkabı tamirine başladım ve çöp toplamayı bıraktım. Tamir ettiğim kullanılmış ayakkabıları pazarda 5-10 liradan satıyordum. Yoğun talep alınca da bu işi meslek edindim" dedi.
 
"Hiç ummadığım yerlerden ummadığım şeyler geldi"

 
Yavuz, hayat hikayesinin anlatıldığı haberi, internet, gazete ve televizyonda görenlerin kendisine yardımlarda bulunduğunu aktardı.
 
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yatak, yorgan ve giysi gönderdiğini kaydeden Yavuz, "Allah ondan razı olsun. Hiç ummadığım yerlerden ummadığım şeyler geldi. Eskişehir'den, Balıkesir'den, Kocaeli'den, İstanbul'dan, Bursa'nın içinden yardımlar geldi." ifadelerini kullandı.
 
"Kedim Osman'a bile mama yardımı yapılmaya başladı" diyen Yavuz, şöyle konuştu:
 
"Osman'ın morali çok iyi. Bir sürü, çeşit çeşit maması var. Mama ayırmaya bile başladı. Mama kaliteli olunca Osman'ın hoşuna gidiyor. Buradan geçen insanların hepsi artık beni tanıyor. Her gün beni görmeye geliyorlar. Bana, onarıp satmam için ayakkabı getiriyorlar."
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.