İki Bakanlık Binlerce Memur Alacak! İşte Alım Şartları

İki Bakanlık Binlerce Memur Alacak! İşte Alım Şartları

Kamu'da memur alımı bekleyenlere müjde. 2 Bakanlık bugün yayınladıkları ilan binlerce memur alacağını duyurdu. Bu 2 Bakanlık hangileri? Bakanlık Memur alım şartları neler olacak? KPSS Şartı var mı? gibi soruların cevapları haberimizin içeriğinde...

Bugün Kamu'da memur alımı için bekleyen binlerce memur adayına müjdeli haber geldi. Sağlık Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yayınladıkları ilan ile binlerce memur alacağını duyurdu. Memur alımı bekleyenler bu iki bakanlıktan gelen haber ile sevinirken, şimdi bu bakanlıkların memur alımlarında aradığı şartlar ve kontenjanlar merak konusu olmuş durumda.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yayınladığı ilan ile 763 Personel alacağını duyurdu. Bu personellerden 50 tanesi gümrük muayene memuru, 200'ü bölge müdürlüklerinde memur, 20'si avukat, 40'ı döner sermaye memuru, 50'si merkez memuru, 50'si tüketici hakem heyetinde, 50'si ticaret il müdürlüklerine memur ve 3'ü de merkeze programcı memur olarak alınacak. Toplamda 763 olan bu memur alımı için hangi şartlar aranıyor?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alım Şartları Neler?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı için KPSS Şartı aranıyor. Fakat aranan her bölüm için farklı şartlar söz konusu. Bu şartları öğrenmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sitesi www.gtb.gov.tr adresine girmeniz yeterlidir.

Başvurular 31 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. 12 Aralık 2016 ve 6 Ocak 2017 tarihleri arasında başvurusu kabul edilenler Sözlü Sınav'a girebilecekler.

Sağlık Bakanlığı 5 Bin Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı ise geçtiğimiz günlerde bir müjdeli haber daha vererek 5 Bin Personel Alımı yapacağını açıkladı. Farklı alanlarda farklı bölümlerde açılan personel alımı için . 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre alınacak sözleşmeli sağlık personelinde aranan şartlar şöyle: 

Sağlık Bakanlığı Memur Alım Şartları Neler?

Sağlık Bakanlığı Personel Alımında KPSS Şartı mevcut. Üniversite mezunu olanlar 2016 KPSS Lisans sonuçlarına göre alınacak. Önlisans ve Ortaöğretim için ise 2014 KPSS Önlisans veya Ortaöğretim Sonuçları esas alınarak yerleştirme yapılacak.

Başvurular 28 Ekim 2016 Cuma günü başlayacak, 3 Kasım 2016 Perşembe günü itibari ile sona erecek.

Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist pozisyonlarında tercih yapmak isteyen yüksek lisans mezunu adaylar, KPSS Tercih İşlemlerinin başlayacağı günden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmak zorundalar. Bunu yapmayan tercihte bulunamayacak. Ancak daha önce bu başvuruyu yapıp, bilgileri alınmış adayların Devlet Personele yeniden başvurması gerekmeyecek. 

Başvurular ise ÖSYM'nin Resmi Sitesi olan http://www.osym.gov.tr/ adresinden yapılabilecek.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.