İİT, Filistin için çalışmalara başladı

İİT, Filistin için çalışmalara başladı

İslam İşbirliği Teşkilatı, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin için olağanüstü toplantı düzenlenmesi konusunda çalışmalara başladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, "Teşkilat, Filistin halkının uluslararası olarak himayesinin sağlanmasını talep etmek amacıyla en kısa zamanda BM Güvenlik Konseyi'nde olağanüstü toplantı düzenlenmesi yolunda BM'deki İslam ülkeleri grubunun çalışmalarını izliyor" ifadelerini kullandı.

Medeni, "Cenevre'deki İslam ülkeleri grubu, işgalci İsrail güçlerinin ve radikal Yahudi yerleşimcilerin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın maruz kaldıkları başta olmak üzere işledikleri tüm ihlalleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı yapılması için BM İnsan Hakları Konseyi ile harekete geçecek" ifadelerine yer verdi.

"İşgalci İsrail güçlerinin, özelde Kudüs genelde ise tüm Filistin topraklarında işlediği cinayet ve idamları" şiddetle kınayan Medeni, söz konusu suçların araştırılması için uluslararası bir komisyon kurulmasını talep etti.

Radikal Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını "terör eylemleri" olarak nitelendiren Medeni, söz konusu eylemleri kınayarak "Bu suçlar, 4. Cenevre Sözleşmesi'ni ve uluslararası insan haklarını açıkça ihlaldir" ifadelerini kullandı.

"İsrail parlamentosu Knesset'in, işgalci güçlerin Kudüs'te Filistinlilere ateş açmasına izin veren kararı, suç eylemlerine resmi himaye sağlıyor, herhangi bir hukuki ya da insani caydırıcılık olmadan açıkça Filistin halkının öldürülmesini ifade ediyor" değerlendirmesinde bulunan Medeni, radikalizm, ırkçılık ve şiddeti körükleyen eylemler ile uyguladığı ırkçı politikalar nedeniyle bölgede gerginliğin artmasından İsrail'in sorumlu olduğunu vurguladı.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.