İhvan üyelerine hac ve umre vizesi

İhvan üyelerine hac ve umre vizesi

Suudi Arabistan'ın İhvan'ı terör örgütü listesine almasının ardından, bu harekete üye olanların hac ve umre için kutsal topraklara gelmesine herhangi bir engel çıkartılmayacağı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) terör örgütü listesine almasının ardından, bu harekete üye olanların hac ve umre için kutsal topraklara gelmesine herhangi bir engel çıkartılmayacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Pasaport Bölümü Başkanı Yarbay Ahmet el-Laheydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet kanadından aldıkları bir emir doğrultusunda Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerinden, kutsal topraklara hac ve umre için gelmek isteyenlerin engellenmeyeceğini belirtti.

"İhvan mensuplarının eğer ülkeye girişinde hakkında özel bir durum yoksa, hac ve umre ziyareti için herhangi bir engelleme ile karşılaşmayacaklar" diyen el-Laheydan, ülkeye girişleri yasak olan şahısların zaten bilgisayarlarda isimlerinin yazılı olduğunu, bu şahısların ülkeye gelmeleri durumunda ise tutuklanacaklarını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.