İhvan Milletvekilinden Said Nursi'nin talebelerine çağrı

İhvan Milletvekilinden Said Nursi'nin talebelerine çağrı

İhvan-ı Müslim Milletvekili Adil Raşid, 'İslam Kardeşliği ve Ümmet Bilinci' konulu konferansta konuştu.

Ömer Nas / Yasin Kavaklı'nın haberi
 
ELAZIĞ - Kalem-Der, 'İslam Kardeşliği ve Ümmet Bilinci' konulu konferans düzenledi. Programa katılan İhvan-ı Müslim Milletvekili Adil Raşid, Mısır'daki son durumla ilgili bilgiler verdi.
 
Kalem Eğitim-Kültür ve Kardeşlik Derneği (Kalem-Der)'in düzenlemiş olduğu "İslam Kardeşliği ve Ümmet Bilinci" adlı konferansa yoğun ilgi gösterildi.
 
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa katılan İhvan-ı Müslim Milletvekili Adil Raşid, Mısır'daki son durumla ilgili bilgiler verdi.
 
Şehit Hasan El Benna'nın hayatından da bahseden Raşid, “Şehit Hasan El Benna bu ülkede ilkeler uğruna şahadet şerbeti içti. Şehit Hasan El Benna şunları söylüyordu: ‘Biz İslam ümmetini zor bir süreç bekliyor. Bundan sonra da bu konuda size hitap etme imkânı bulamayabilir ve sizler için yazmayabilirim. Bu söylediklerimi iyi düşünmenizi istiyorum. Bazıları çıkıp size: Siz bizi neye davet ediyorsunuz, davetiniz nedir?, dediklerinde onlara: Bizler Hz Muhammed (sav)'in davet ettiğine davet ediyoruz. Sizi Hz. Muhammed (sav)'in çağırdıklarına çağırıyoruz, deyin.' Şeklindeki ders verdiğini söyledi.
 
Ümmetin sizden beklentisi var
 
Türkiye'deki Müslümanlara seslenen Raşid, “ Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla Türkiyeli Müslümanlara sesleniyorum! Ey Selehaddin'in torunları, ey Fatih'in torunları, ey Bediüzzaman Said Nursi'nin öğrencileri uyanın! Şu anda ülkenizde büyük bir oyun oynanmakta. Birlik olun, beraber olun. Ümmetin sizden beklentisi var." dedi.
 
Daha sonra mikrofonu alan eğitimci Muhammed Ensari de Mısır başta olmak üzere tüm İslam dünyasında yaşanan gelişmeler hakkında konuştu. 
 
İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum