İhvan liderlerine 'Yargıya hakaretten' hapis

İhvan liderlerine 'Yargıya hakaretten' hapis

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de aralarında bulunduğu 21 sanığa, "yargıya hakaretten" birer yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezası verildi.

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 21 sanık, "yargıya hakaretten" birer yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezasına çarptırıldı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi'nde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin "Vadi'n Natrun Hapishanesi'nden kaçma" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mahkeme, Bedii ve 20 sanık hakkında "yargıyı aşağıladıkları" iddiasıyla birer yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezası verdi. Mahkeme ayrıca "şahitlerin dinlenmesi" için duruşmayı 8 Mayıs'a erteledi.

Aynı duruşmada, darbe karşıtı Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi'ye bir yıl hapis ve "kamu yararına çalışma" cezası verilmişti.

"Hapishaneler baskını" olarak da bilinen davada, 105'i firari, 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.