İhvan HRW raporunu uluslararası mahkemelere taşıyacak

İhvan HRW raporunu uluslararası mahkemelere taşıyacak

İhvan'ın avukatları, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayınlanan raporda yer alan kanıtları uluslararası mahkemelere sunacaklarını bildirdiler.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) avukatları, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yayınlanan raporda yer alan kanıtları uluslararası mahkemelere sunacaklarını bildirdiler.
 
Müslüman Kardeşler'in hukuk ekibinin başında olan ve İngiltere'de bulunan avukat Tayab Ali AA'ya gönderdiği açıklamada, "İnsan Hakları İzleme Örgütü raporu, demokrasi yanlısı göstericilere karşı çok ciddi suçlar işlendiğini ortaya koymuştur. Birleşik Krallık dahil birçok ülkede polis ve soruşturma yetkililerine halihazırda önemli kanıtlar sağladık. Bu rapordaki güçlü kanıtları da bu kanıtlara ekleyeceğiz" dedi.
 
Tayab Ali ayrıca, Mısır'daki darbe sonrası rejimin, darbeyi desteklemek için aşırı şiddet kullandığına dair açık kanıtlar olduğunu belirterek, "Mısır halkına karşı bu suçları planlayanlar ve işleyenler yargılanacaktır. Bu an meselesidir" ifadesini kullandı. Ali, raporun polis ve uluslararası mahkemelere mevcut yasal süreçleri desteklemesi için sunulacağını ifade etti. 
 
İnsan Hakları İzleme Örgütü bugün yayınladığı 195 sayfalık "Her şey Plana Uygun: Mısır'da Rabia Katliamı ve Kitlesel Gösterici Cinayetleri" adlı raporunda, Mısır güvenlik güçlerini geçen yılki gösteriler sırasında bin 150 kişiyi sistematik biçimde öldürmekle suçlamış ve işlenen cinayetlerin insanlık karşıtı suç kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini bildirmişti. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.